De Haagse Hedendaagse Kunstroute Hoogtij #60

Vrijdag 6 maart besloten we spontaan deel te nemen als bezoekers aan De Haagse Hedendaagse Kunstroute Hoogtij #60. Deze kunstroute door Den Haag vind enkele malen per jaar plaats. Bij enkele vorige edities probeerde we in ons enthousiasme alles te zien. Ondanks dat dat redelijk was gelukt, bleek dat we eigenlijk van weinig hadden kunnen genieten. Dus deze keer pakte we het anders aan. Geen uitgestippelde route of een heel vooropgezet plan. Maar gewoon starten en dan maar zien waar we uitkomen. Dit blijkt voor ons te werken. De beleving van de kunst was veel beter en daarnaast hadden we deze keer ook nog tijd om ergens rustig te zitten met een drankje.

In de van Limburg Stirumstraat troffen we Dürst Britt & Meyhew. In deze ruime galerie in de Stationsbuurt troffen we werken aan de muur, videokunst en diverse kunstopstellingen. Een overzichtstentoonstelling van de 13 kunstenaars van de afgelopen vijf jaar die hier exposeerden. In de Boekhorststraat bij ‘Page not Found’ vielen we net binnen in een uitbeeldende lezing. Omdat het hier binnen erg warm en druk was verlieten we al weer snel deze locatie. Schuin aan de overzijde bij 1646 wachtte ons een keramische tegeltableau. Hierop het uitgebeelde verhaal van de ingebeelde kat Larry van Afra Eisma. Opvallend waren de drakenpoten van stof onder deze opstelling. In de tweede ruimte een filmvoorstelling en van satijn gemaakte personages. Deze waren ook in de derde ruimte in combinatie met keramiek.

De volgende halte was Galerie Maurits van Laar. Deze locatie deden we vaker aan, maar deze keer was het erg vernieuwend. Op wand vullende patronen van Christie van der Haak hingen kunstwerken van anderen. Je zou verwachten dat dit een te druk geheel zou worden. Echter in de praktijk blijkt dat de patronen en de kunstwerken elkaar juist versterken. Mooi om dit eens te zien. Ook hebben we  Billytown aan de Lange Beestenmarkt bezocht. Hier genoten we van enkele objecten terwijl andere kunststukken toch iets te experimenteel voor onze smaak waren. Maar de kunstbibliotheek was prachtig en de wijn was heerlijk. In het naastgelegen Ruimtevaart bekeken we de kunst van Kees Koomen en genoten we even van de rust en de jazzmuziek in het cafégedeelte. Na een kleine wandeling kwamen we aan op het Spui. Refunc bleek iets te smal voor deze twee fotografen met hun cameratas. Dus op naar de laatste stop van Hoogtij #60. Dit is Trixie in de Scheldestraat. Hier was het lekker druk en waren een aantal kunstinstallaties met planten te zien.

Conclusie, het was een gezellige avond. We hebben weer gelachen en mooie dingen gezien. Niet alles was helemaal onze smaak, maar de sfeer was goed. Ook hebben we beter kunnen genieten van de kunstwerken en installaties. Op deze manier lukte het beter om Hoogtij #60 te beleven.

Meer informatie kan je vinden op de website van Hoogtij

Klik op een onderstaande foto voor de diashow