Ontwikkeling van de Moderne Japanse Koi

De moderne Koi
De moderne Koi

Ontwikkeling van de moderne Japanse Koi.

Hoewel de eerste vermeldingen va de Magoi  meer dan 2000 jaar oud zijn, is het kweken van koi van veel recentere datum. In eerste instantie werd de koi in Japan gekweekt als aanvulling van hun rijstmaaltijden omdat in de winterperiode het Niigata-district onbereikbaar was geworden door de soms wel 6 meter dikke sneeuwlaag. Op een dag werd een gekleurde mutant gevonden tussen de gewone karpers op de visvijver. Het ging hier hoofdzakelijk om rode, witte en gele Koi.
Later trachtten kwekers de variëteit te vervolmaken en met eindeloos geduld slaagden ze uiteindelijk in hun opzet. Koi soorten als Kohaku, Shusui (lichtblauw) en Shiro Utsuri (wit/zwart) waren latere aanwinsten. Ze verkochten deze nieuwe soorten aan hogere prijzen omwille van de interesse en de populariteit bij het gewone volk. Bron

Een ervaring met moderne Japanse Koi.

Een jaar of drie geleden vond ik ineens fotograferen leuk ook met het vooruitzicht dat ik met pensioen zou gaan en dan ook wat om handen te  hebben. Na veel vragen en te zoeken een fototoestel gekocht  maar wat nu te doen, en waar moet ik foto’s van maken.

Na een tip gekregen te hebben reed ik naar Naaldwijk de Japanse Water Garden daar ben ik me toch aan de slag gegaan! op mijn gemak de koi karpers in de grote vijver te gaan opserveren.

En wat me opviel dat deze vissen een sociaal leven leiden het lijken net mensen ze vrijen en vechten  en ook de kleur zoekt elkaar op ik heb het een maand of zes gevolgd en er geen spijt van gekregen en al die mooie kleuren op de plaat gezet .Soms was het er zo warm dat ik gerust in slaap viel en een was met de koi karpers maar ik heb  genoten in Naaldwijk.

 Klik op de miniaturen voor een diashow