Het derde jaar Foodtruckfestival Trek, toch weer anders…

Dit jaar maakte we een ander soort entree bij Foodtruckfestival Trek, want Hans en ik kwamen aan per boot. En 160908_3768_trek_westbroekpark_fotovaaknee, niet met een in dit geval toepasselijke ‘Trekschuit’, maar met één van de boten van de Willemsvaart.nl. Onderweg naar het evenement bood kapitein Chris ons een lift aan. We voeren onder diverse bruggen door, langs Madurodam naar het Westbroekpark, om zo vlak voor de ingang afgezet te worden. Niet er veel mensen iets van gemerkt hebben, maar wij hadden een leuk vaartochtje op deze warme nazomeravond met een zeer sympathieke kapitein.

Aangekomen op Foodtruckfestival ‘Trek’ viel ons meteen de andere indeling op. Waar het voorheen een groot veld was met foodtrucks in een kringetje, stonden nu de trucks in groepjes opgesteld. Zeker een positieve verandering, omdat het geheel wat knusser wordt hierdoor. Ook de betere verdeling van de livemuziek en dj’s kwamen zeker de sfeer ten goede. Daarnaast leek er meer variatie in het aanbod van de rollende keukens. Natuurlijk waren er veel oude bekenden van Foodtruckfestival Trek zoals I Love SuriFood, 160908_3846_trek_westbroekpark_fotovaakpoffertjes en barbershop. Maar ook nieuwkomers als Braza, Hangop en de Ducktruck.


Wij waren natuurlijk voornamelijk benieuwd naar hoe de nieuwe borden op en bij de I love SuriFood zouden staan. Hier heb ik namelijk enkele weken werk aan gehad en wilde graag met eigen ogen zien hoe ze stonden op het festival. Onder het genot van een ‘slurp’wijn genoot ik ook van een bara met Javaanse kip. Als dessert werd het nog moeilijk crêpes, wafels, poffertjes, churros, ijs of hangop, het aanbod is groot deze editie. 
Conclusie: Wij zijn nogal snel van het feit als je één foodtruckfestival gezien hebt, dan heb je ze allemaal 160908_4155_trek_westbroekpark_fotovaakgezien. Echter wordt het tijd om deze gedachte bij te stellen, zeker na het bezoeken van de Haagse editie van Foodtruckfestival Trek. De eerste twee Haagse edities leken wel een beetje op elkaar, maar dit jaar is het weer totaal anders. Wat ons betreft is Trek een synoniem voor sfeervol genieten. Daarnaast merk je dat er een strakke organisatie achter zit, niet alleen de foodtrucks, maar ook alles eromheen loopt op rolletjes. Foodtruckfestival ‘Trek’  is nog vandaag 9, morgen 10 t/m zondag 11 september te bezoeken in het Westbroekpark en wat ons betreft een aanrader voor een vrijdagavond borrel, weekend gezinsuitje of avondje met vrienden.
Klik op een onderstaande foto voor de diashow