Foodtruckeigenaar gaat een duurzaam stapje verder…

Duurzame reclameborden I Love Surifood foodtruckVanuit een milieubewust oogpunt deed Foodtruck ondernemer Allan Prosetiko van I Love SuriFood eerder al alle kunststof verpakkingsmaterialen in de ban. Papier en bamboe zijn hiervoor in de plaats gekomen en ook reclamematerialen worden gemaakt van papier met een FSC keurmerk voor verantwoorde bosbouw. Maar deze Foodtruckeigenaar gaat een duurzaam stapje verder… Zijn foodtruck en alles eromheen stralen de Surinaamse vijftiger jaren uit, echter is de bedrijfsvoering van deze tijd, namelijk: efficiënt, duurzaam en milieubewust. Zijn goede vriend en vaste ontwerper Martin Simonis van Happy Copy en natuurlijk fotovaak.nl, begreep dit idee meteen en heeft de sfeer uitstekend vast weten te leggen in de totale vintage huisstijl. Maar Prosetiko wilde meer, maar een versleten vintage reclamebord en menubord van bijvoorbeeld sloophout in je huisstijl is niet iets wat je even in een bouwmarkt haalt.

Ondanks dat Simonis als grafisch ontwerper zich normaal niet met houtbewerking bezig houdt, besloot hij toch dit bij wijze van hobby uit te voeren. Met een zelfgemaakte bouwtekening op schaal, startte de zoektocht naar oud hout en produceerde hij voornamelijk handmatig een vintage reclamebord en een menubord. Hiervoor maakte hij gebruik van oude planken van een gesloopt tuinhuisje, maar de oude roestige spijkers en metalen haken werden hergebruikt. De afwerking vond plaats met gekregen restjes verf. Waar het reclame bord geheel in de huisstijl gemaakt is, werd het menubord een mix van de vijftiger jaren stijl van de Surinaamse fruitshacks. (Kiosken die langs Surinaamse wegen fruit verkopen, Red.) “Ik hecht veel waarde aan duurzaamheid en het hergebruik van materialen, maar ik wist niet dat ik het in me had dit zelf te maken” verteld een trotse Simonis. Met een goedkeurende blik vult Prosetiko hem aan: “Eigenlijk zonde dat al deze materialen weggegooid zouden worden en wat mooi om ze op deze manier te kunnen hergebruiken”.

Beide borden maken hun debuut in Den Haag, de thuisstad van de ontwerper. Ze zijn te bewonderen op het gratis toegankelijke foodtruckfestival ‘Trek’ in het 8 t/m 11 september. Een evenement met kokende karren en nomadische restaurateurs, waar in 2015 alleen in Den Haag al 35.000 bezoekers op af kwamen.

I Love SuriFood

Foodtruckfestival ‘Trek’