Drakenboot Festival Tilburg 2014

Drakenboot Festival Tilburg 2014

Drakenbootfestival TilburgZondag 31 augustus was voor de derde keer op rij de Piushaven in Tilburg het decor van het spetterende en strijdvolle Drakenboot Festival Tilburg. Wij besloten om dit evenement eens te bezoeken en het was ook zeer de moeite waard om eens meegeproefd te hebben van dit gezellige festival.

Ook langs de kant genoten wij van de deelnemers die zich fanatiek in het zweet werkten om als eerst met hun drakenboot over de finish te komen. Maar liefst 17 teams verschenen aan de start om de sportieve strijd aan te gaan op het water, in echte drakenboten. Axis Sportclub, de winnaar van editie 2013, wist ook dit jaar de 1e plaats te veroveren van het Drakenboot Festival Tilburg. Een Chinese markt met tal van kraampjes, straattheater en -muzikanten. Voor de kinderen was er een heus kinderspeeldorp, er was volop muziek en de horeca serveerde hapjes en drankjes op vele terrasjes.

Ondanks dat we niet heel veel met sport hebben, vonden wij het leuk om het Drakenboot Festival Tilburg als bezoeker mee te maken.

Website: www.drakenbootfestivaltilburg.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow