Smaak Karavaan Tilburg 2014

Poster Smaak Karavaan Tilburg

Chef's Truck op Smaak Karavaan

Toen we zagen dat de stoet van foodtrucks neer zou strijken op de spoorzone van het Brabantse Tilburg onder de leuke naam van Smaak Karavaan Tilburg, wilde wij dit graag zelf en zien de locatie ervaren.

Je vraagt je misschien af, zijn jullie het niet een keer zat om steeds naar rollende keukens, culinaire karavanen en foodevenementen te gaan? Het antwoord is eigenlijk heel makkelijk, er is geen evenement hetzelfde. Natuurlijk zijn er veel gelijkenissen, je kan er altijd lekker eten en genieten van geuren en smaken en je komt ook wel dezelfde foodtrucks tegen, maar toch is ieder evenement uniek.

Dit brengt ons weer terug naar Tilburg, waar de foodnomaden zich hebben geïnstalleerd op een oud spoorweg terrein, vlak achter het station. Lekker industrieel, hergebruik van een oud terrein waar nog een treinrails ligt en stootblokken staan. Waar je met een beetje fantasie tussen de heerlijke geuren van de wokpannen, barista’s en Green Egg’s de diesel van de locomotieven nog kan ruiken. Kinderen die hun marshmallows roosteren in een tot barbecue verbouwde gasfles.

Ook erg welkom in verband met een plaatselijke bui, was de wagenmakerij, de grote hal waar een deel van de trucks stond. De rollende keukens langs de kanten en in het midden een plein met tafels en terrassen. Het aanwezige zitzakkenterras werd gedomineerd door kinderen en een band die heerlijke evergreens van U2, Pearl Jam en dergelijke aan het vertolken was. Ook was de gele foodtruck van de film Chef weer aanwezig met Cubaans eten en natuurlijk werden er Brabantse worstenbroodjes verkocht…

Kortom, Smaak Karavaan Tilburg was een zeer smaakvol evenement in alle opzichten en een volgende editie is ook zeer een aanrader!

Website’s:
Smaakkaravaan

www.reizendesterren.org
Website Chef (de film)

Klik op een onderstaande foto voor de diashow