Eeterij op Wielen Ahoy

Eeterij op wielen Ahoy

Eeterij op wielen AhoyNa al heel wat Foodtruck evenementen bezocht te hebben was Eeterij op Wielen Ahoy ons eerste echte grote indoorfestival. Eigenlijk zijn we nooit voorstanders van entreegeld voor een foodtruck evenement, maar bij Eeterij op Wielen Ahoy lag dat anders, het entreegeld was de aankoop van een glas, wat de hele dag bruikbaar was en bij een nieuw drankje netjes werd geruild voor een schone versie. Een leuke plek om weer oude bekende foodtruckers tegen te komen en nieuwe gerechten te proberen. We starten de dag met een glas Cava en een heerlijke oester en eindelijk besloten we de cassavefrieten van ‘Pass the Peas’ die we ongeveer elk festival zijn tegengekomen eens te proeven. Die blijken heerlijk met banananketchup (zonder tomaat) of chutney van uitjes en masala. Ook genoten we van de overheerlijke mosselen, scheermesjes, Parmaham, old school pizza, Belgische wafels, Turkse Baklava en dronken er Scroppino en Slurpwijn bij. Wat ons opviel was de ‘nieuwe’ truck van mosselbar.nl en de Surinaamse foodtruck van ‘I Love Surifood’ die helemaal in de kleuren van Fernandez frisdrank is met een vintage look. Door afwerking met organische elementen als hout, bamboe en palmbomen is er een mooi geheel van gemaakt.

De ontdekkingsreis gaat verder langs de 75 foodtrucks, waar voor ieder wat wils bij moet zijn. Onder andere oesters, mosselen, scheermesjes, kreeft, Flammkuchen, Surinaams, Noodles, BBQ, krokodil- en kangaroeburgers, pizza, poffertjes, wafels, sushi, baklava, gedroogde worst en ham, pannenkoek, worstenbroodjes, pulled pork, raclette, saté, cocosballen, Vietnamees, donuts, cocktails, Indiaas, hotdogs, rotirollen, nasi, bami, vegetarisch, etc. En schappelijke prijzen, een vleeswarenplank of oesters kwam ongeveer overeen met een voorgerecht is een middenklasse restaurant, daarentegen was de prijs van een halve kreeft, een Fruits de Mar of compleet wokgerecht weer een stuk lager dan in de gevestigde horeca. En er werden mooie porties bij de meeste foodtrucks gegeven gelet op de prijs-kwaliteitsverhouding.

De schemering in deze hal van het Rotterdamse evenementencomplex in combinatie met de gekleurde lampjes en de foodtrucks gaven meteen veel sfeer. En een heel groot pluspunt in vergelijking met andere (outdoor) festivals: veel zitplaatsen!!! Niet alleen de bekende biertafels en -banken, maar ook 2 en 4 persoonstafeltjes. Daarnaast liep er voldoende personeel met herkenbare geborduurde poloshirts om alles in goede banen te leiden en tussendoor de tafels af te ruimen en af te nemen. Verder waren er twee podia, barbershop, een bierhoek, eigen (plastic) glazen, een sminckhoekje, schone toiletten, een viplounge voor genodigden en een echte rollerdisco. Ook kon je een karikatuur van jezelf laten schetsen, een behoorlijk compleet festival dus.

Onze conclusie: Eeterij op Wielen Ahoy was een succes en krijgt zeker de M & M tip voor de organisatie, de sfeer en de aangeboden gerechten. De volgende (outdoor)editie van Eeterij op Wielen is in Breda op 15, 16 en 17 april 2016 locatie: Schoolakkerplein / Ginneken en dus zeker een aanrader. Hou de officiële website en facebook in de gaten voor de volgende evenementen.

eeterijopwielen.nl
mosselbar.nl
www.ilovesurifood.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow