Food Feest Hoeve Biesland

Food FeestOp tweede Pinksterdag waren we op het Food Feest bij Hoeve Biesland in Delftgauw. Voor ons als stadsmensen niet zo makkelijk vindbaar in het uitgestrekte natuurgebied van het Delftse Hout en alles wat daaromheen ligt. Zoals de naam al doet vermoeden stond alles in het teken van eten. Lekker eten, Gezellig eten, Gezond eten, Lokaal eten en Biologisch eten!

Zo werden er streekproducten uit Delft en omgeving verkocht, vlierbessensiroop, olijfolie, honing, geitenkaas, groenten uit de tuin van de boerderij, broden, fruit, ijs. En een aantal rollende keukens was aanwezig met hun specialiteiten als: biologische friet, falaffel, taart, ijsthee, groentesushi, bapao, etc.

Daarnaast werden er workshops gehouden voor kinderen en volwassenen over o.a. het eten van rauwe groenten, wilde kruiden, yoga-safari, gezonde voeding, maar ook over het maken van cosmetica met kruiden uit eigen tuin. Ook kon je doorlopen naar de hoeve zelf om de schapen en koeien te aaien en de stallen en de nieuwe zonnepanelen te zien. En een kijkje nemen in de moestuinen, waar o.a. tuinbonen, prei, bietjes, etc. verbouwd worden

Kortom, het was in vele opzichten een heerlijke dag! Het Food Feest was een leuk evenement voor Jong en Oud. Food Feest was zeer de moeite waard, die doordat het gehouden werd op de boerderij zelf net even iets meer laat zien over het hele proces van verbouwen tot eindproduct. Als dit evenement een volgende editie krijgt is het zeker een aanrader.

Website Hoeve Biesland

Klik op een onderstaande foto voor de diashow