Foodtruckfestival Trek 2015

Foodtruckfestival Trek
Foodtruckfestival TrekNa het hele jaar door het land gezworven te hebben doet het gratis toegankelijke Foodtruckfestival Trek dit weekend voor het tweede jaar Den Haag aan. Een dertigtal foodtrucks zijn neergestreken in het Haagse Westbroekpark. Met een zeer gevarieerd aanbod van rollende keukens is er voor ieder wat wils. Van de heerlijke Bami van I Love Surifood, de Flammkuchen van Barbarossa (ja, die beachclub op het Zwarte Pad) of een lekker vegetarisch gerecht van Vleesch noch Visch. Alles is mogelijk, ook kom je dit jaar voor de zoete trek, aan je trekken op Foodtruckfestival Trek. Van een suikerbrood wentelteefje tot Spaanse churros, alles vers en voor je ogen bereid. Geniet ervan op je eigen kleedje in het gras of op één van de vele terrasjes van de rollende keukens en de foodnomaden, die in hun kokende karren de sterren van de hemel staan te koken, bakken, grillen, roosteren, braden, etc.  

 

Op de eerste dag van het vierdaagse Foodtruckfestival Trek en ondanks zoveel culinair om me heen, liet ik me toch (weer) verleiden door de heerlijke authentieke geuren en smaken van I Love Surifood. Deze kok weet zo goed zijn roots in een mooi gepresenteerd bakje te serveren, letterlijk en figuurlijk mijn petje af. De uitstraling van Suriname in de vijftiger jaren komen in presentatie en smaak erg goed tot uiting, niet zo gek want deze man, stond als kind al in de keuken naast zijn vader te kijken hoe deze stond te koken. En nu staan zijn zoons weer naast hun vader, de oude smaken van opa, met de nieuwe kennis en techniek van pappa. Hoe speciaal is dat?

 

Conclusie er zijn oude en vertrouwde elementen bij Foodtruckfestival Trek vergeleken met vorig jaar, echter zijn er ook veel nieuwe trucks met veel meer variatie en is er nog meer aandacht voor muziek. Een podium voor artiesten, een deejay en ook een openlucht theater voor o.a. poëzie. Ik ben van mening dat Foodtruckfestival Trekk positief gegroeid is. En of je nu een foodie bent of niet, het verdiend zeker de tip om dit weekend heen te gaan.
Website TREK: www.festival-trek.nl
Klik op een onderstaande foto voor de diashow