Foodtruckfestival Trek in Den Haag

De smaaknomaden en reizende sterren met hun culinaire karavaan staan dit hele weekend in het Westbroekpark (Paradeterrein).
I love Surifood Foodtruckfestival TrekAls Haagse foodies moesten we er even op wachten, maar met Foodtruckfestival Trek kwamen er eindelijk rollende keukens naar Den Haag. De smaaknomaden en reizende sterren met hun culinaire karavaan staan dit hele weekend in het Westbroekpark (Paradeterrein).Behalve wat oude bekenden van soortgelijke festivals in Amsterdam en Haarlem, was het aanbod enorm breed en werd er zichtbaar genoten door de bezoekers (laten we deze nu maar eens gasten gaan noemen van dit enorme openlucht restaurant). We bezochten zowel vrijdag als zaterdag dit festival met een breed aanbod aan trucks, zo heb je voor ieder wat wils, van vegetarisch of biologisch tot halal geslacht.
 
Ons oog viel al snel op een beetje een vreemde eend in de bijt, namelijk een felroze Amerikaanse schoolbus van I Love Surifood met Surinaams Streetfood. Het werd toch nog moeilijk kiezen uit de lekker uitziende Surinaamse broodjes, rotirollen en maaltijden. We gingen voor de bami met Javaanse kip en Cha Sieuw en ontdekte de zeer lekkere authentieke Surinaamse smaken van dit gerecht met noedels, kip, kousenband en spitskool.  Op zaterdag kiezen we de rotirol en ook hier smullen we van!
 
Ook de stijlvolle Beachclub Barbarossa uit Scheveningen is aanwezig op Foodtruckfestival Trek met een mobiele keuken. Ze serveren gerechten van hun strand- en cateringkaart zoals miniburgers, tonijn en oesters aan een rij gasten die steeds blijft aangroeien. Tussen het openen van de oesters door vertelt kok Raymond, dat er in hun club op het strand op dit moment een zeer grote partij is en een bruiloftsdiner. Dus ik zeg mooi toch en binnenkort zeker rustig als de beachclub weer opgeborgen wordt. Hij zegt lachend, rustig? Barbarossa doet de hele winter catering en ik ben al weer bezig met de kaart voor volgend strandseizoen. 
 
Beide dagen was het gezellig druk, veel gasten op de geïmproviseerde terrassen van bierbanken en strobalen en zelfs op de meeste open plekken in het gras zaten gasten te eten, drinken en kletsen. Over de opzet en het concept van Foodtruckfestival Trek is goed nagedacht. De opgehangen lichtkabels voor een extra dimensie en gezelligheid. Voor een speciaal glas van gehard plastic, betaal je 1 x statiegeld, bij iedere bestelling daarna wordt je glas gespoeld en betaal je alleen je drankje bij de diverse centrale bars. Daarnaast lopen er veel medewerkers rond die het terrein tiptop in orde houden en de BurgerMeester met hoge hoed die de aankondigingen van artiesten op het podium doet en een oogje in het zeil houdt. Ook leuk is dat er op dit festival gratis geproeft kan worden van o.a Tia Maria, Amaretto en Hoummous. Onze conclusie is ook, dat Foodtruckfestival Trek een goed georganiseerd en leuk evenement is en zeker de M & M tip krijgt.

En ben je nog niet geweest, dan kan je vandaag (zondag 14 september er nog van 14.00 – 22.00 uur) naar toe.

 
Websites
 
Klik op een onderstaande foto voor de diashow