Proefpark Haarlem smaakt lekker!

Proefpark Haarlem Boss

Proefpark HaarlemDeze keer bezochten Mallory en Martin, de ‘Foodies’ van fotovaak.nl het Kenaupark in Haarlem, waar de culinaire karavaan was neergestreken onder de naam Proefpark Haarlem. Het proeven slaat dan vooral op de workshops die gedurende het hele evenement gegeven worden. Daarnaast was er live muziek en werd er natuurlijk mobiel gekookt, gegrild, gewokt en gebakken. Naast nieuwe ontdekkingen zoals de visfrikandel en de Black Basterd barbecue, waren er ook wat oude bekenden ‘Foodtrucks’ aanwezig zoals: ‘Of je Spaanse worst lust’, ‘Icoonbroodje’ en ‘Soep en Salade’ .

De Reizende Sterren van de Rollende Keukens maken duidelijk een opmars, vooral omdat veel mensen zich de laatste tijd bewuster zijn wat ze eten. Daarnaast werken de foodtrucks met voornamelijk eerlijke, duurzame en ecologisch verantwoorde producten, die veelal direct en vers worden bereid. Een leuk voorbeeld hiervan is de verse pasta die ‘live’ in een Airstreamcaravan uit een pastamachine kwam. Conclusie, de Haarlemse editie was mede door de workshops, aangeboden keukens, de sfeer en de locatie erg de moeite waard.

Eigenlijk zou je net als in de rest van de wereld foodtrucks standaard in het straatbeeld moeten kunnen tegenkomen, echter worden er maar amper vergunningen uitgegeven. Maar er zijn ‘streetfoodfighters’ die door middel van 40.000 handtekeningen de regering in Den Haag wakker willen schudden, dus sta je hier net als ons achter onderteken dan deze petitie. Misschien helpt het ook mee dat er in September twee Rollende Food evenementen in Den Haag gehouden worden; ‘TREK’  vind plaats van 12 t/m 14 september in het Westbroekpark en ‘Rrrollende Den Haag’ van 19 t/m 21 spetember op het Lange Voorhout. Samen met het Schevenings Culinair festival ‘VISSCH’ op 5 t/m 7 september een smakelijk vooruitzicht in de ’thuis-stad’ van fotovaak.nl

Website’s:

www.proefparkhaarlem.nl
www.reizendesterren.org/

Klik op een onderstaande foto voor de diashow