Restaurant Alexander

Restaurant Alexander Den Haag

Na al diverse keren de intentie te hebben gehad om te gaan eten bij restaurant Alexander op de Denneweg, besloten we eens via couverts.nl een tafel te reserveren. Dit werkt eigenlijk heel makkelijk, je ziet direct de beschikbaarheid en krijgt een bevestigingsmail met de parkeermogelijkheden in de buurt. En een paar uur voor je reservering, krijg je nog een reminder in de mail.

Een hartelijke ontvangst door de gastvrouw die ons naar de gereserveerde tafel begeleid. Wat direct opvalt is de geborduurde sierletter op de servetten en de tafellopers en het strak gepoleerde bestek. Als aan dit soort kleine details aandacht wordt besteed dan beloven de gerechten ook wat.

De menukaart is niet heel uitgebreid, maar bevat naast klassiekers ook nog andere mooie gerechten. Op verzoek komt de eigenaar een vrijblijvend wijnadvies geven. Onze keuze valt op een voorgerecht met geschroeide tonijn. Daarna kiest mijn vriendin de lamsrack en ik ga voor de tournedos met ganzenlever. Als dessert kiezen we voor de Crêpes Suzette en de chocoladetaart met rood fruit. We zitten werkelijk te smullen en ook te genieten van de sfeer. De bediening is bijna onzichtbaar aanwezig, maar bij een vragende blik staan ze meteen klaar. Dat we nog wat blijven natafelen, lijkt ook geen enkel probleem. Na het afrekenen wordt zelfs voor ons nog een Limoncello van het huis ingeschonken

Conclusie: Alle gerechten zijn mooi opgemaakt en wat je kan zien en zeker proeven is dat alles met heel veel passie en liefde voor het koksvak bereid is van mooie ingrediënten. In combinatie met het totaalplaatje van bediening, inrichting en sfeer maakt dit Alexander tot een heel fijn restaurant. We geven Alexander dan ook een zeer verdiend en dik compliment en maken er een M & M culinaire tip van.