Gaafgroen Lentebeurs op Duindigt

Gaafgroen Lentebeurs

gaafgroen lentebeurs Op renbaan Duindigt werd zondag 25 mei de Gaafgroen Lentebeurs gehouden. Een beurs op het gebied van biologisch, ecologisch, milieu verantwoord ondernemen, natuurlijke en eerlijke producten. Van zonnepanelen tot regenwormen, van recycling tot powerfood.

Als milieubewuste foodies en thuistelers wilden we graag kennis maken met de laatste trends op deze gebieden. Dus beide gewapend met een camera op naar Wassenaar.

De exposanten gaven een gedetailleerde uitleg over hun producten en/of doelen en we zijn een aantal erg boeiende personen en leuke producten tegengekomen, we zouden eigenlijk alle exposanten willen beschrijven, maar laten we er enkele toelichten, de eerste twee kunnen ook heel interessant zijn voor de horeca.

Real Wasabi
Op de lentebeurs hadden wij het voorrecht echte (100%) Wasabi te mogen proeven, niet die pasta die standaard bij sushi zit. Want dat is in bijna alle gevallen mierikswortel of mosterdpasta met een paar procent echte wasabi erin. De echte wasabi is n.l. een moerasplantje, waarvan de wortel geraspt wordt. Grappig is dat deze rasp een veel breder smaakpalet heeft, dan de groene pasta die we kennen. Het plantje blijft indien vochtig gehouden ook nog iets doorgroeien en ook de jonge uitlopers zijn eetbaar, deze hebben een zeer zachte radijsachtige smaak. Tevens proefden wij de Real Wasabi Mayo en pure chocolade met real Wasabi. Wij hopen deze enorme smaakervaring ook in de toekomst tegen te komen bij de betere restaurants, chocolatiers en ijsmakers.
Website Real Wasabi

Nu we het toch over ijs hebben, weleens gehoord van Professor Grunschnabel® Natural Vegetal Ice? Op de beurs kregen we de kans om dit volle ijs te proeven. Lactose-, gluten- en sojavrij ijs op basis van kokosmelk of fruit en kruiden met verrassende combinaties. In het assortiment o.a. de ‘Siam Horapa Coco’ met de smaak van Thaise basilicum,laoswortel, citroenblad en kokos. ‘Indian Winter’ met gemberwortel, kardemon, nootmuskaat, korianderzaad en kruidnagel. ‘Jasmin Orange Yuzu’ met jasmijn en sinaasappel. Of onze favoriet ‘Fraises del Habanero’, verse aardbeien met Madam Jeanettepepers en limoen. Eindelijk spannende smaken ijs te koop in een beker en op sommige locaties als schepijs.
Website Professor Grunschnabel

Daniëlle Duurzaam maakt (geur)kaarsen van sojaolie, deze kaarsen branden niet alleen veel langer, maar geven ook nog eens 90% minder roet- en gifstoffen in vergelijking met de bekende (normale) paraffinekaarsen. Maar ook waxinelichtjes en oliebrander melts.
Website Daniele Duurzaam

Een heel leuk, creatief en nobel initiatief zijn de Twinbear handgebreide knuffeldieren. Je koopt twee gelijke knuffeldieren (deze zijn verbonden door een label) de ene neem je mee en de andere wordt geschonken aan een arm (wees)kind ergens op de wereld. Meestal wordt dit voor dit kind het enige eigen bezit, waar ze zich letterlijk en figuurlijk aan vast (kunnen) houden. Maar wat ze wel weer de kracht en het vertrouwen geeft om iets op te kunnen bouwen. Een heel mooi initiatief en leuk om deze bevlogen en zeer enthousiaste dames te spreken.
Website Twinbear

Ook heel mooi de gefreesde aluminium silhouetten van Pyrouette voor binnen en buiten gebruik. Een groot aantal modellen zijn beschikbaar, maar ook eigen teksten zijn mogelijk. Mooi en decoratief!
Website Pyrouette

Klik hier voor de lijst met alle exposanten van de Gaafgroen Lentebeurs op Renbaan Duindigt

De Gaafgroen Lentebeurs op Renbaan Duindigt was een hele informatief, gezellig, boeiend evenement, daarnaast werkte het weer ook prima mee. Het aantal bezoekers viel ons wat tegen, maar mede daardoor kreeg iedere bezoeker voldoende informatie en aandacht van de exposanten. Zeker een evenement met potentie, de volgende edities zijn o.a. in Egmond aan Zee op de zondagen 15 juni, 20 juli en 17 augustus.

Website Gaafgroen

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

ER ZIJN MEER FOTO’S MAAR DE SITE LAAT ZE NIET ZIEN, WE PROBEREN ZO SNEL MOGELIJK DIT OP TE LOSSEN!