Glow Eindhoven 2022

Het was weer geweldig, wat houden wij toch van het Eindhovens lichtkunstfestival. Het was al weer de 17e editie en we zijn blij dat we de laatste jaren erbij konden zijn. Omdat we dit jaar wat rustiger wilde genieten van dit lichtspektakel besloten we een overnachting erbij te boeken.

Het thema van Glow Eindhoven 2022 was Urban Skin De route startte dit jaar meteen figuurlijke knal. Het station en het naastgelegen hoge gebouw van The Social Hub waren het podium voor een projectieshow. Het thema van Flow 2022: urban skin werd door de geĂ¯llustreerde urban skate girl, de route vervolgde via de Effenaar. De plattegrond was eigenlijk overbodig gewoon met de stroom meelopen. Ofwel G(L)O(W) with the flow... langs de vele lichtkunstwerken, door het park en door volledig van projectie voorziene Van Abbemuseum.

De springende vissen in het kanaal waren ook geweldig om te zien. En daarna naar de DAF trucks die ook weer een mooi schouwspel vormde... De grote bal boven het kanaal was van grote afstand goed waarneembaar. De toch vervolgde we langs de Eindhovense bierbrouwerij waar het vrij druk was bij de sanitaire stops.

Interessant was de uit elkaar getrokken lichtkrant. Maar ook de opstelling met het in blacklight fluorescerende touw. En erg educatief de uitleg over stroomverbruik in Eindhoven, Nederland en de rest van de wereld. We rolde met de menigte winkelcentrum De Heuvel in. Alwaar de vlindervlucht al begon. Een project in samenwerking met de grafische afdeling van de Efteling. De vlucht eindigde in een grote zwerm vlinders boven de Markt. We kwamen erachter dat dit al het einde was van de GLOW wandeling. Omdat we wat trek hadden besloten we naar het Foodstock festival in de Beurshal te gaan. Dit hadden we beter achterwege kunnen laten, wat een teleurstelling. Hoge prijzen, kleine porties en een band met een vals zingende zanger. Toen hij besloot 'Brabant' van Guus Meeuwis te vernaggelen en op te roepen tot polonaise hebben we snel de hal verlaten.

Conclusie: Glow Eindhoven 2022 was weer geweldig. In de Beurshal hadden we liever een projectie ZONDER zanger en foodtrucks gezien dan een foodfestival zonder projectie... maar smaken verschillen misschien...

Klik op de onderstaande foto's voor de diashow