Intocht Sinterklaas in Den Haag 2022

De intocht Sinterklaas in Den Haag 2022 is al weer de 75e editie van de rijtoer van Sinterklaas! Het was er weer een voor in het Grote boek. Ook Sinterklaas zelf genoot er erg van.
De Sint moest er deze keer zelfs voor in de leer, waardoor hij in het geheim al eerder een bezoekje bracht aan Nederland, hierover later meer.
Eindelijk weer een intocht zonder Corona- maatregelen, er mochten dus weer hééééél vééééél ouders, opa’s, oma’s, vrienden en heeeeel veeel kindjes de Sint verwelkomen in de Haven van Scheveningen.

Als van ouds natuurlijk met de hulp van het super duo Ernst & Bobby die de kinderen en ouders weer wisten te vermaken totdat de Sint de haven in kwam met de pakjesboot. Ook dat was nog even spannend omdat het er een paar dagen voor de grote dag erop leek dat de boot van Sinterklaas was gezonken. Gelukkig was de pakjesboot nog dik in orde. Ook het weer deed eraan mee om de 75e editie extra speciaal te maken. Door een heerlijk warm zonnetje te laten schijnen met een record temperatuur voor deze tijd van het jaar. Nadat de Sint voet aan wal zette samen met zijn pieten, nam hij geruim de tijd om de kindjes een high five te geven voordat hij zich naar het podium begaf.
Luid toegezongen door de kindjes onder leiding van Ernst & Bobby werd de Sint op het podium hartelijk welkom geheten door de Haagse Burgemeester Jan van Zanen samen met de Ambassadeur van Spanje.

Daarna werd het tijd om aan de rijtoer te beginnen wat deze keer een beetje anders was dan anders. De organisatie kwam ook dit jaar voor een uitdaging te staan die ze met beide handen hebben aangegrepen en waar denk ik geen kindje iets van heeft gemerkt.
Door de vele opbrekingen kon de Sint niet de gehele route te paard afleggen. Dit werd op een leuke manier opgelost, de Sint mocht namelijk aan het eind van de Fahrenheitstraat een stukje met de speciale pakjestram.
De Sint moest hiervoor wel even in de leer bij de tramschool van de HTM, waarvoor de Sint al een tijd van te voren met alle plezier in het geheim tijd vrij maakte in zijn oh zo drukke agenda. Het eindpunt van de pakjes tram was Plein 1813, waar het paard Ozo snel al op de sint stond te wachten samen met een heleboel kinderen.
Hier vervolgde de Sint de intocht te paard om uiteindelijk op het Lange Voorhout de geslaagde dag te eindigen. Fotovaak heeft weer genoten van deze speciale en traditionele dag voor kinderen, het was weer geweldig om zoveel stralende kindergezichten te mogen vastleggen met onze camera en deel uit te mogen maken van deze dag.
De 75e intocht van Sinterklaas was een groot succes.

Voornamelijk danken wij de Organisatie DB Activiteiten, alle vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk de Sint en zijn pieten!

Mallory Simonis-Meij

P.S. Vandaag mocht ik als gastfotograaf bij de intocht van Sinterklaas in Den Haag fotograferen. Hans kon er door een recente operatie (een nieuwe heup) helaas niet bij zijn en Martin fotografeerde al voor stappenindenhaag.nl waar dus ook Sinterklaas foto’s op te vinden zijn!!!


Officiële website’s:
Stappen In Den Haag
070 Online
Sinterklaas in Den Haag
DB Evenementen