Harry laatste marathon kunstje

Harry laatste marathon kunstje

Harry laatste marathon kunstje In 1992 besloot ik na een pIMG_6638eriode van trainingen en diverse halve marathons in te schrijven voor de hele. Het moest er een keer van komen. En…

…..het smaakte naar meer.  Na ongeveer 25 marathons kreeg ik echter wat knieklachten, die resulteerden in een operatie in 2003. De behandelend specialist vond het niet verstandig weer 30 marathons te lopen, dus besloot ik dat mijn 31e de laatste zou worden (Rotterdam 04-04-2004). Ik heb deze marathon achter een rollator gelopen, niet omdat ik die nodig had, maar om bij mijn afscheid van deze exercitie een goed doel te steunen. Ik haalde met deze aktie bijna 2000 euro op voor het Nationaal Sport Fonds Gehandicapten.

De revalidatie na mijn operatie was echter zo voorspoedig dat ik me toch weer aan de marathon heb gewaagd.  Ik liep tussen 2007 t/m 2011 nog 8 marathons in Rotterdam, Terschelling en Athene.

Sinds de 6-uurs estafette in 2011 kreeg ik last van mijn rechter heup. Hij bleek versleten en moest worden vervangen.  Ik moest daardoor mijn 40e marathon (Terschelling november 2011) annuleren. In januari 2012 kreeg ik een nieuwe  heup in het Haga-ziekenhuis Sportlaan. Ik kan wel vaststellen, dat ze daar (met name Dr, Tom Hogervorst) behoorlijk goed in zijn. Ik ben inmiddels zo goed gerevalideerd dat ik al enkele halve marathons heb gelopen. Harry op herhaling

Ik voel me nu zelfs zo goed hersteld, dat ik besloten heb mijn 40e marathon alsnog te lopen. Het zal nu echter zeker de laatste zijn.  Ik heb onlangs ingeschreven voor de Rotterdam marathon op 12 april 2015. Wederom wil ik de laatste Marathon gepaard laten gaan met een aktie voor een goed doel.  Ik zal deze marathon weer achter een (dezelfde) rollator lopen en probeer hiermee sponsors te werven voor de KWF kankerbestrijding. Wilt u deze aktie steunen?
Uw bijdrage is meer dan welkom op rekening NL31ABNA0517426617 t.n.v.  H. van Maanen met de vermelding van marathon.

Ik zal jullie op de hoogte houden van het verloop van deze aktie

Alvast bedankt

 

Harry van Maanen