Het Rode dorp

14021340 rodedorp_hoefkadeHet Rode dorp

Het Rode dorp werd in 1874 gebouwd door een vereniging met de naam Tot Verbetering Der Woningen Van  de Arbeidersklasse. Als jongen van 10 jaar wandelde ik vaak op zondag met mijn vader door de buurten van Den Haag zo ook de Hoefkade dan mocht ik tussen de laantjes van deze percelen door lopen, dat is me altijd bij gebleven. In de jaren 80 is er met de renovatie heel wat veranderd .maar met de nieuwe verbouwing is er gekeken naar b.v de deuren weer in de oude stijl op te knappen en meer licht en sfeer in deze studenten woningen te brengen, en vooral dat dit de beste leerling bouwplaats is geworden die van 127 woningen er 189 van gemaakt hebben. Ik heb geprobeerd in een paar jaar fotografie van dit dorp het zo goed mogelijk weergeven te hebben en ik ben onder de indruk hoe je van oud weer nieuw met veel licht en overdekte  werkplekken kan maken, ik weet zeker dat het een van de mooiste plaatsen van Den Haag is voor studenten in de omgeving van het Holland Spoor.