Hofvijver Regatta 2016

.

De Hofvijver Regatta wordt georganiseerd door Haagse Studenten Roeivereniging Pelargos en is inmiddels een 160603_411_hofvijver_regattajaarlijks terugkerend evenement geworden. Deze 200 meter boord-aan-boord race werd op vrijdag 3 juni gehouden op ‘het mooiste water van Den Haag’ namelijk de Hofvijver.

Met een decor van de Haagse skyline in de mist en de regeringsgebouwen als achtergrond, werd er hard geroeid voor het goede doel van de Hofvijver Regatta 2016; n.l. Fonds Gehandicaptensport. De opbrengsten van de Hofvijver Regatta komen voort uit de inschrijvingen voor deelname en de opbrengsten van de verkoop van consumpties gedurende het evenement. Er werd door H.S.R.V. Pelargos gekozen voor juist dit fonds omdat ze sporten belangrijk vinden en dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn, ook voor mensen met een handicap.

160603_274_hofvijver_regattaFonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat wordt gedaan door middel van het financieren van sportevenementen, het beschikbaar stellen van subsidies aan sportorganisaties zonder winstoogmerk, het werven van (financiële) middelen en het geven van voorlichting. Fonds Gehandicaptensport heeft een uniek domein. Zij zijn namelijk het enige Fonds dat zich uitsluitend richt op sport (zowel de breedte-, als de topsport) en er is voor alle sporters met een handicap (lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijk).

Ondanks de mist een geslaagde race met veel enthousiaste deelnemersHofvijver Regatta op de vijver en hun supporters op de kade van de Lange Vijverberg. Ik kwam hier bij toeval terecht, maar heb genoten van de sfeer en duidelijke sportiviteit van de deelnemers. Wat mij betreft mag de Hofvijver Regatta uitgroeien tot een groter evenement geheel ten bate van een goed doel. Totaal werd er 8.046 euro opgehaald.

www.fondsgehandicaptensport.nl

www.hofvijverregatta.nl

pelargos.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow.