Al jaren lang loop en train ik

IMG_0532Al jaren lang loop en train ik

Al jaren lang loop en train ik in de duinen bij Kijkduin in de lente zomer herfst winter in het Westduinpark  tussen de Schotse hooglanders,meeuwen,buizerds, kraaien, zo nu en dan een ijsvogel en egels, maar ik was nog nooit een vos in de duinen tegen gekomen,maar wel in de buurt van de plaatselijke supermarkt waar er af en toe een voor de deur zit te wachten tot dat die iets te eten krijgt wat deze vos erg tam gemaakt heeft. Wat wil het toeval wat jaren geleden had ik net mijn nieuwe fototoestel en wilde deze graag uitproberen in de duinen het ging goed maar geen vos te bekennen jammer ik had net mijn fotospullen opgeruimd  en daar kwam er een tevoorschijn uit het strijkgewas ik was te laat dus teleurgesteld naar huis gegaan. De volgende dag mijn verhaal op de training gedaan en werd uitgelachen want! de meeste van de lopers hadden al zo vaak vossen zien lopen ,maar ik niet, toch maar beter voorbereiden alles op het net op gezocht daar las ik dat je de holen op moest zoeken, dus op zoek  naar de holen van vossen gegaan er waren er nog al wat, maar waren ze bewoont ik wist het niet op het moment dat ik het zoeken opgaf en op een bankje ging zitten hoorde ik wat in het gewas maakte mijn fototoestel in orde en wachten af maar wachten duurt lang en het ging schemeren ook nog ik gaf de moed al op en keek eens naar een anderen kant van de duinen  en stond ik ineens oog in oog met een vos die voor me bleef zitten om op de foto te gaan,mijn avond kon niet meer stuk en ben tevreden naar huis gegaan. Klik op een fotootje voor de diashow en kijk rustig.