Monumentendag Nijmegen

Monumentendag Nijmegen

Monumentendag NijmegenGezien de rijke geschiedenis van Nijmegen en de monumenten die bewaard zijn gebleven door de jaren heen besloten wij op Open Monumentendag deze geweldige stad in de provincie Gelderland te bezoeken. De stad Nijmegen ligt grotendeels op de linkeroever van de Waal en kent een bovenstad en een beneden stad. Meer over de historie van Nijmegen kan je nalezen op Wikipedia.
Monumentendag Nijmegen stond voor een vol programma.Onze wandeling (lees ontdekkingsreis) ging o.a. langs de Kruittoren uit ca. 1420 in het Kronenburger ParkSint Stevenskerk en toren, het Hoogstraatje uit 1336, de stadsmuur, de Byzantijnse Kapel uit ca. 1030, Belvédère, Landgoed Brakkestein, Museum Stratemakerstoren, de Barbarossaruïne, de Hortus Arcadië en de botanische tuin.

Kortom een geweldige dag in een prettige, maar vooral mooie stad met veel groen. Waar ooit gevochten werd tegen de vijand(en) en tegen het water. Het Nijmegen van tegenwoordig is zeer veelzijdig, gezellig en natuurlijk wereldwijd bekend door de Nijmeegse Vierdaagse en de Radbout Universiteit. Daarnaast zijn er leuke restaurants, winkels, het Goffertpark, Kuuroord en Thermen Sanadome. Nijmegen heeft de kracht ons steeds weer als een magneet naar zich toe te trekken en vast te houden.

Klik op een onderstaande foto voor de diashow