Motel / Restaurant Elzenhagen in Poeldijk

Elzenhage Poeldijk

Elzenhagen Poeldijk

Restaurant recensie: Motel / Restaurant Elzenhagen

Tussen de dorpen Poeldijk en Monster aan de N211 ligt vlakbij Den Haag het mooie witte gebouw van Motel / Restaurant Elzenhagen. Een begrip in het Westland en bij veel mensen bekend van het langsrijden en sommige zijn er ooit met familie of op een bruiloft geweest. Mede door de drukte op de weg, besloten wij Elzenhagen aan te doen voor een kopje thee bij de gezellige open haard. De sfeer in combinatie met de heerlijke geuren uit de keuken nodigden ons uit een menukaart te vragen en al snel informeerden wij naar de beschikbaarheid van een tafel om te dineren.

Op de kaart is een mix gemaakt van klassieke en moderne gerechten. Omdat we niet echt konden kiezen uit de lekker klinkende voorgerechten, kozen we voor het ‘Elzenhagen kwartet’ wat eigenlijk een proeverij is van vier voorgerechten. Het kwartet op een mooi ovaal bord bestond uit geitenkaas met spek op een salade met appel, rundercarpaccio met pesto en parmezaan, Red-Kes tomatensoep en gamba’s in knoflookroomsaus. Aan alle onderdelen van dit voorgerecht is duidelijk veel aandacht besteed en als ik alle bereidingen bij elkaar optel, dan is het nog best lastig voor de keuken om het op dit niveau op een drukke avond door te geven.

Als hoofdgerecht was de keuze gevallen op de gegratineerde varkenshaas, gevuld met Parmaham en Brie met tomatenroomsaus en zongedroogde tomaat voor mijn partner en besloot ik de Dry-aged Rib-eye met rodewijnsaus eens te proberen. Beide hoofdgerechten waren voortreffelijk, een mooie balans tussen het gebakken vlees met een perfecte cuisson, de groente en saus, zowel qua smaak als hoeveelheid. Hierbij werd een rauwkost salade geserveerd en waren op verzoek pangebakken aardappeltjes mogelijk.

De kok lijkt een klassieke opleiding genoten te hebben, maar is meegegaan met de tijd. Duidelijk niet bang voor vernieuwing, daar de gerechten, combinaties en opmaak van deze tijd zijn. Ondanks dat ze bij Elzenhagen al royaal zijn in de portiegrootte, mag je zelfs nog om een naservice vragen.Het bedienend personeel is behulpzaam, beleeft en laat je echt te gast voelen. Een inrichting, die we door het gebruik van de warme kleuren, de kroonluchters en de mooi opgedekte tafels het beste als romantisch modern kunnen omschrijven. De muziek is op de achtergrond aanwezig, wat gezellig converseren aan tafel mogelijk maakt. Elzenhage werkt met mooie en verse (streek)producten, daarnaast proef je de passie van de kok(s), wat een mooie prijs/kwaliteitsverhouding tot gevolg heeft.

Het mag wel duidelijk zijn dat wij hebben genoten van het totaalplaatje en geven Elzenhagen, dan ook een hele dikke (lees dubbele) M & M tip. Elzenhagen is geen wegrestaurant waar je toevallig langs komt, maar een gastvrij horecabedrijf, dat het verdiend om eens het parkeerterrein op te draaien en te genieten van een heerlijke lunch of diner.

Website Elzenhagen
Facebook Elzenhagen