Nieuwe Markthal Rotterdam

Nieuwe Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam
De bovenste rij van de collage is gemaakt in Barcelona, de onderste rij in Rotterdam…

Tijdens onze diverse bezoeken aan Rotterdam de laatste jaren, zagen wij langzaam de Nieuwe Markthal Rotterdam vorm krijgen. Afgelopen week werd dit gebouw naast Station Blaak officieel geopend en waren wij ook erg nieuwsgierig naar de architectuur en het zeer grote kunstwerk aan de binnenzijde van de hal met een oppervlakte van 12.000 m2.

 

Omdat we behalve deze informatie niet veel meegekregen over het concept, gingen wij naar Rotterdam met de veronderstelling dat het een overkoepeling zou zijn van grote hoeveelheid ‘normale’ marktkraampjes. Eenmaal aangekomen voor de glazen pui van het bouwwerk, werden we als foodies erg blij verrast, dat het concept binnen geïnspireerd is op de Spaanse Mercats en op de foodafdeling van het Berlijnse KaDeWe. Aanbieders van vlees, vis, brood, groente etc. werken vanuit een unit, daarnaast is er bij sommige de mogelijkheid om direct aan de toonbank te zitten en te consumeren. Deze buitenlandse concepten lijken door de bedenkers van Nieuwe Markthal Rotterdam bekeken en verbeterd te zijn. Het vakantiegevoel werd bij ons nog eens versterkt doordat direct bij de ingang de Ibericohammen hangen, het fruit opgestapeld ligt en je kan aanschuiven bij een pinchosbar.

 

Wat de Nieuwe Markthal Rotterdam echter uniek maakt is dat er ook speciale producten worden aangeboden, zo kwamen we ook vegetarische producten, delicatessen, powerfoods, specials, noten en specerijen tegen. Ook goed om te onthouden dat er een groot assortiment producten van Koppert Cress, hier gewoon voor particulieren te koop is. Daarnaast straalde de verkopers passie uit, gaven ze graag uitleg, lieten ze proeven en waren ze erg behulpzaam om het goed aan te geven of zelfs voorzichtig in een boodschappentas te laten zakken. De supermarkt(en), kookwinkel en slijterijen maken de Markthal tot een walhalla voor thuiskoks. Heb je geen zin om inkopen te doen en daarna te zwoegen in je eigen keuken, dan kan je terecht bij de diverse horeca in de hal. En op de diverse terrassen bovenop de units van de horeca aanbieders is het mogelijk je even te onttrekken uit de drukte van de hal en te genieten van je eten en natuurlijk het uitzicht op het grote kunstwerk.
We hebben onze ogen uitgekeken en genoten van de verrukkelijke producten en gerechten. Rotterdam is voor ons weer een stukje internationaler geworden, maar heeft tegelijkertijd zijn eigen eigenwijze draai eraan gegeven. De Nieuwe Markthal Rotterdam is een must voor foodies en een aanwinst voor de stad en krijgt zeker de M & M tip om eens te bezoeken.

 

Website’s

Klik op een onderstaande foto voor de diashow