Museumnacht Den Haag 2014

Museumnacht Den Haag 2014

Museumnacht Den HaagDat Museumnacht Den Haag populair is, werd weer bewezen door de 10.000 bezoekers van over heel de wereld die afgelopen editie te vinden waren in de musea, op straat en bij de diverse optredens. De spectaculaire opening in een volle Koninklijke Schouwburg met een wervelende dansact en een geweldige cabaretvoorstelling was de aftrap, daarna openden maar liefst 38 culturele instellingen hun deuren voor Museumnacht 2014.

Ervan uitgaande dat we niet alles konden bezoeken hadden we een paar favorieten op ons lijstje staan die we graag dit jaar wilden bekijken. Natuurlijk het nieuwe geheel verbouwde Mauritshuis, waar na een wereldtournee Vermeer’s Meisje met de Parel weer op haar plek is. Maar waar je ook kon genieten van het Huishouden van Jan Steen en Anatomische les van Rembrandt. In het Haags Historisch Museum kon je zelf een waaier of een masker knutselen en deelnemen aan het gemaskerde bal en in Museum Meermanno was een workshop Origami Kraanvogels vouwen of kon je je haar laten doen met veren. Ook trad hier Haagse band de Règãs (de Reigers) op. We bezochten in Pulchri een fotoshoot en een tekenaar. In het Nutshuis kon je een suikerspin eten of je haar met perslucht laten stijlen.

Dit is een kleine beschrijving van onze route door de stad, de foto’s spreken voor zich hoe geweldig genoten we hebben van de goed georganiseerde Museumnacht 2014. We kijken uit naar de editie van volgend jaar.

Klik hier voor de foto’s van Martin
Klik hier voor de foto’s van Hans

Website Museumnacht Den Haag