Muzikaal Spektakel Gek van Jou

Muzikaal Spektakel Gek van Jou

Muzikaal Spektakel Gek van JouAfgelopen weekend waren er 2 voorstellingen van het muzikaal spektakel Gek van Jou aan het Theater aan het Spui. De zaterdagavond voorstelling was bijna uitverkocht en de zondagmiddageditie was volledig uitverkocht. De jubilerende zangkoren Mannenkoorts (21 jaar), Vox Rosa (30 jaar) en vrouwenkoor de Heksenketel (15 jaar) zongen afzonderlijk, maar ook soms samen bekende en minder bekende liedjes in het Engels, Nederlands of Duits. Het was een genot om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Want anders dan bij de meeste koren, waren hier choreografen bij betrokken, waardoor het samen met de zang een mooie show werd. Daarnaast werd alles begeleid door een geweldig combo met pianiste, bassist, gitarist en percussionist.

Op het gebied van evergreens vind ik vaak dat de uitvoerende coverartiest heel wat in huis moet hebben om de kracht en de essentie van de originele uitvoering te kunnen benaderen. Waardig brachten deze koren een eigenzinnige versie met veel respect voor het origineel, waardoor het me vaak raakte. Waar voor mijn gevoel niemand mag komen aan ‘Perhaps Love’, ‘Mag ik dan bij jou’ en ‘Old en Wise’ werden deze zo goed door de Heksenketel neergezet, dat ik kippenvel van mijn kruin tot aan mijn bilnaad had.

Maar ook ‘The Longest time’ en de vertaalde versie van ‘Formidable’ uitgevoerd door Vox Rosa waren fantastisch en Mannenkoorts verraste me positief met ‘The Boy from Ipanema’ en het mooie ‘Zonder Jou’. Het was echt een prettig muzikaal spektakel van boezemvrienden en hartsvriendinnen, een voorstelling die werkelijk voorbij vloog. Maar mijn petje af voor de koren en de grote groep mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.

De foto’s van op de zaterdagavond zijn gemaakt door Hans en die van de zondagvoorstelling en deze tekst door ondergetekende Martin

www.voxrosa.nl
www.mannenkoorts
www.vrouwenkoordeheksenketel.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow