Museumnacht Delft 2015

Museumnacht Delft 2015

Museumnacht Delft 2015Afgelopen vrijdag genoten Hans en ik van de Museumnacht Delft 2015. Vlak voor de opening een warme ontvangst door de organisatie. Daarna onder het genot van een drankje werd de definitieve route deze nacht uitgestippeld. Vorig jaar bezochten we het fantastische Royal Delft en eigenlijk zag onze planning er iets anders uit. Echter toen we erachter kwamen dat dit jaar ook de fabriek waar het Delfts blauw gemaakt en gedecoreerd wordt open zou zijn werd alles omgegooid. We zijn beide gek op keramiek en fabrieken, dus die keuze beslissing was snel gemaakt.

Eenmaal daar aangekomen, kregen we een goede uitleg van het hele proces door één van de medewerkers. Er zit best veel werk en creativiteit in dat Delftsblauwe vaasje of bordje. Het meeste wordt gemaakt van vloeibare klei, de dikte van het aardewerk wordt bepaald door de droogtijd in de mal van gips. Daarna volgt een proces van drogen, decoreren en afbakken.

Verder besloten we geen musea dit jaar te bezoeken, maar wel diverse Delftse Gallerieën waaronder ‘Kientz Kunst’, ‘Prinsenkwartier’ en ‘Galerie De Kunstkop” . Ook bezochten we Winkeltje Kouwenhoven op het Sint Agathaplein, wat altijd de moeite waard is. Door het genieten van veel kunst en fotograferen, vloog de tijd en waren helaas sommige plekken al gesloten toen waar daar aankwamen.

Maar het was weer een gezellige avond, we zijn tevreden over wat we hebben weten vast te leggen en gingen met een voldaan gevoel richting Den Haag terug. Wil je een goede impressie van Museumnacht Delft 2015? Bekijk eerst even ons verslag van 2014, dan krijg je een mooi totaalbeeld.

Museumnacht Delft Website

Klik op een onderstaande foto voor de diashow