Rewire Festival 2013

Rewire festival

Rewire Festival 2013 Als kunstliefhebber bezoek ik regelmatig musea en exposities, daarnaast vind ik bij evenementen zoals Museumnacht en Todaysart geweldig hoe de link wordt gelegd tussen muziek en kunst als elkaars versterkende factoren. Ondanks dat het al de 3e editie was van het Rewire Festival, was dit de eerste keer dat ik dit mooie festival bezocht. Ik startte vanaf Gemak op de Paviljoensgracht, een mooie expositie van moderne kunstenaars. De ingenieuze werken van nieuwe kunstenaars geven maar weer eens aan hoe veelzijdig kunst kan zijn en dat het mogelijk is om van alle soorten materialen en materies gebruik te maken. Van licht tot linten en van karton tot een generator met schuim. Bij het lezen van het hele programma bleek al snel dat ik als newbee bezoeker even onderschat had hoe veelzijdig en uitgebreid het Rewire Festival is.

Omdat ik voornamelijk benieuwd was naar de locatie in combinatie met de kunstvorm muziek, besloot ik naar Theresia van Avilakerk in het Westeinde te gaan. Een heerlijke liveset van Ricardo Villalobos woonde ik hierbij en genoot ik van naast de muziek ook van de sfeer en de ambiance van het gebouw op dit tijdstip van de dag. Ook mooi dat op het Rewire Festival geluid wordt aangeschreven als een op zichzelf staande kunstvorm, zonder dat het een andere vorm zoals beeldende kunst moet versterken of versterkt wordt door een andere vorm. Dit is dit het eerste evenement waar ik wat meer met foto’s op Instagram en twitter aan de slag ben gegaan en leuk is het dan om te zien dat je dan direct meewerkt om een evenement ook te laten leven op social media.

Conclusie: Het Rewire Festival is een geweldig evenement, prettig is ook dat er een klein info boekje beschikbaar was en dat er veel medewerkers (vrijwilligers?) aanwezig zijn voor het verstrekken van resterende en praktische informatie. Het Rewire Festival heb ik in grootte onderschat, bij een volgende editie moet ik een betere een planning maken en meerdere dagen gaan om het allemaal goed mee te krijgen en te ervaren.

Website Rewire Festival 
Facebook Rewire Festival 

Klik op een onderstaande foto voor een diashow