Ronde Statenkwartier

15060506_ronde_van_het_statenkwartierRonde Statenkwartier

Ronde Statenkwartier. Het wielerevenement in de Haagse wijk het Statenkwartier J.L vrijdag 5 juni 2015.  Een dagje uit combineren met sport kan perfect tijdens de Ronde van het Statenkwartier. In deze sfeervolle gelijknamige wijk is genieten van de sportieve prestaties, geleverd door de renners die hun rondes maken over o.a. de mooiste winkelstraat van Nederland: de Frederik Hendriklaan. Den Haag op zijn mooist en in al zijn diversiteit.

De avond begint om 18:45u met een dernyrace voor sponsoren en prominenten. Daar doen o.a. Bart Veldkamp, en Wouter Duinisveld aan mee.

Om 19:30 zijn de Amateurs/Sportklasse renners van start gegaan voor een criteriun over 60 km. Aan het vertrek o.a. de winnaar van de Ronde van Gelderland Peter Fils een winnaar van 2014 Glenn van Nierop is ook weer van de partij. HSK Trias, Laurens Koster (winnaar in 2013), Bram Mens en Niels van Deursen hebben laten zien goed in vorm te zijn en tegenstand te bieden. Voor de laatste 3 mannen is het tevens een laatste test voor het NK Masters op 7 juni. Andere favorieten voor de zege zijn Nederlands Kampioen Robert Koppers en “de Bloemist” Brian Burggraaf. 

Klik op een fotootje voor de diashow

Bron Den Haag Topsport