Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island 2016

Gisteren bezochten we de Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island 2016. De Rotterdamse Oogstmarkt is een 160702_040_oogstmarkt_noordplein_rottepicnic_rotterdam_fotovaakleuke versmarkt, die iedere eerste zaterdag van de maand gehouden wordt op het Noordplein. We genoten van het aanbod van mooie producten zoals kazen, sappen, fruit, biologische groenten, wijnen, etc. Vooral het aanbod van producten die we nog niet eerder waren tegengekomen op een dergelijke markt zoals caramels met smaakjes en Frangoli (Italiaanse aarbeien likeur) trokken onze aandacht. In ieder geval een mooie plek om wat inkopen te doen voor de naastgelegen Rotte Picnic Island 2016.

Het Rotte Picnic Island wordt jaarlijks gehouden op een ‘pop-up eiland’ in de Rotte. Je kunt er een bootje huren en ook is er de mogelijkheid voor privebootjes om aan te leggen. Het drijvende eiland bevat een bar en is aangekleed met 160702_117_oogstmarkt_noordplein_rottepicnic_rotterdam_fotovaakpalmbomen, grasmatten en zitzakken. Gezien de promotie hadden we het geheel bij de Zaagmolenkade een stuk groter verwacht, maar nu was het best knus. Neergestreken op een zitzak genoten we in een heerlijk zonnetje van een fles wijn en de op de markt ingekochte lekkernijen. Na een geïmproviseerde opera, ging gelukkig de zonnige muziek weer aan. Dansende personen, aanleggende boten, kinderen met een schepnet aan de slag, kortom er was voldoende te zien. De Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island is een leuke combinatie.

Dit deel van Rotterdam kennen we eigenlijk helemaal niet, maar we vonden diverse redenen om vaker terug te keren. Behalve de Oogstmarkt op het Noordplein zitten er op de Zaagmolenkade Olala Chocola een chocolade atelier waar o.a. bonbonworkshops gegeven worden. En ook de kookwinkel Kookpunt, wat door etalages voor ons als foodies een walhalla leek, maar helaas al gesloten was.

Rotterdamse Oogstmarkt
Picnic Island
Caramelz
Olala Chocola

Kookpunt

Klik op een onderstaande foto voor de diashow