DE ROZE WOENSDAG

150723072_Roze_Woensdag_VierdaagseDE ROZE WOENSDAG

De Roze Woensdag met de vierdaagse van Nijmegen worden de lopers verwelkomd door de cafés en toeschouwers uit Nijmegen en ver daarbuiten. Roze Woensdag, een dag mede geïnitieerd door het grote succes van de de ‘Roze Maandag’ in Tilburg en de ‘Roze Zaterdag’, werd aanvankelijk sinds 2002 door ‘roze’ horeca -op initiatief van Café de Verjaardag en Café the Great Pretender- in de van Welderenstraat georganiseerd. Later haakten steeds meer ondernemers uit de Nijmeegse ringstraten aan.

Helaas moest in 2005 afscheid worden genomen van de Van Welderenstraat. De straat was te smal voor de grote bezoekersaantallen (toen al bijna 7.000 bezoekers). De vierdaagse organisatie zag zich daardoor genoodzaakt de route om te leiden via de Waalkade, Voerweg, Hoogstraatje, Hertogstraat en van Broeckhuysenstraat om uiteindelijk te finishen op de Wedren.

Hoewel langs de nieuwe route geen enkel roze of gayminded café te vinden is, biedt de route zowel de ruimte als de infrastructuur om van de Roze Woensdag een geweldig spektakel te maken. De ruim 44.000 wandelaars zullen de laatste meters afleggen, alsof ze langs een ‘Roze slinger’ lopen.  Bron

Op Roze woensdag 2015  vonden mijn vrouw en ik het leuk om dit roze schouwspel in Nijmegen op de foto vast te legen.We zijn op ons gemak s’morgens met de trein naar Nijmegen vertrokken, in Nijmegen aan gekomen konden we vanuit de trein al een Roze lint van lopers zien ,dat word nog wat vandaag, eerst even een kopje koffie gedronken en de fotospullen klaar gemaakt voor de sessie die te maken stond, dat is gelukt op deze mooie woensdag met een spetterend feest door de hele stad mijn Marietje en ik hebben heel wat foto’s gemaakt maar de leukste voor Fotovaak uit gezocht we hebben gelachen en genoten,bedankt mooi Nijmegen tot een volgend jaar. 

Klik op een fotootje voor de diashow