Sail out Scheveningen 2019 deel 3 (zondag)

De Sail out Scheveningen 2019 was op zondag. Maar voordat alle tallships vertrokken besloten we nog even Sail Out Scheveningen 2019een rondje over de kades van de binnenhavens te doen. Ondanks dat er veel meer bezoekers op de been waren, was nu iets rustiger bij de duikdemonstratie van de Koninklijke Nederlandse Marine. Ook konden we beter kijken bij de kleinere zeilschepen aan deze kant van de 2e binnenhaven. Wel was er op de schepen zichtbaar  ‘ All hands on deck’ om de Sail out Scheveningen 2019 voor te bereiden.

Net als vele honderden anderen bezoekers besloten we de schepen uit te zwaaien vanaf een havenhoofd. Maar ook door het prachtige zonovergoten weer, lagen de stranden helemaal vol en genoten veel mensen van het verkoelende zeewater. Voor de grote vloot vertrok, ging al een groepje kleine schepen buitengaats. Daarna verkozen één voor één de tallships het ruime sop. Mede omdat er veel zeilen gehesen werden een prachtig schouwspel. Geweldig zo voor het strand langs met af en toe een scheepstoeter als afscheid. Dat is het grote voordeel van Den Haag als havenstad, direct aan de zee. We besloten van het havenhoofd af te gaan en nog even in de lege haven te kijken. Zo kregen we nog net wat mee van het afscheidsritueel van ARM Cuauhtémoc uit Mexico.

In mijn hoofd maakte ik van de Sail out Scheveningen 2019 een ’tot ziens’ van in plaats van een ‘vaarwel’. Want ik hoop samen met veel anderen dit zeker komende jaren vaker mee te maken. En dat dit pas de eerste editie was hebben we qua organisatie niet gemerkt. Van de zeiltocht op zaterdag tot alles eromheen, leek het voor ons als (pers)bezoekers een geoliede organisatie. Duidelijk een zeer goede voorbereiding en tijdens het evenement zal DB Evenementen ook achter de schermen de touwtjes strak in handen gehad moeten hebben. Het deed niet onder voor de vijfjaarlijkse editie van Sailevenement in de hoofdstad.

Alle organisaties ontzettend bedankt! Met name Desiree en Peter Boelhouwer.

Links: DB Evenementen   ARM Cuauhtémoc

Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2

Klik op een onderstaande foto voor een diashow