Sail Scheveningen 2019 deel 1 (Vrijdagavond) 

Sail Scheveningen deel 1 Vrijdagavond

In het verleden bezochten we al Sail Kampen en diverse keren Sail Amsterdam.  Maar afgelopen weekend was er voor het eerst een Sail in onze eigen stad en tevens was de finish van de Liberty Tall Ship Regatta op Sail Scheveningen 2019.

In de eerste, tweede en derde binnenhaven van Scheveningen lagen 24 grote en zeer grote zeilschepen. Alleen al alle masten bij elkaar in onze haven met de zon erop was al een mooi schouwspel. Ons eerste bezoek was op de mooie vrijdagavond mede omdat we benieuwd waren of de schepen ook mooi verlicht werden. Omdat we aankwamen toen het nog licht was en het niet heel druk was op de meeste schepen besloten we er twee te bezoeken. We begonnen met de Shabab Oman II een marine opleidingschip uit Oman. Dit mooie schip uit 2014 is de jongste van de aanwezige vloot en is dus slechts 5 jaar in de vaart. Het tweede schip was de Russische Mir, welke met zijn 109,4 meter het langste schip was. Ook dit schip is een opleidingschip en wel van de Russische Staatshogeschool.

Sail Scheveningen 2019 deel 1

Bij de  zonsondergang waren we getuige van het neerhalen van de Nederlandse vlag op de Mir, wat met waardigheid gebeurde.

Omdat het inmiddels tijd was voor het vuurwerk op het groene havenhoofd besloten we hier meteen naar te kijken. Het was een aardig  schouwspel, maar naar ons idee was het nog te licht op deze langste dag van het jaar.

Op de terugweg genoten we van de verlichtte schepen waar we ook een beetje voor naar Sail Scheveningen 2019 gekomen waren. Nog  onder de indruk van alles merkte we ineens dat het al 23.30 uur was. Het leek door de oplichtende wolken nog veel vroeger in de avond.

Links:
Sail Scheveningen 2019
Liberty Tallship Regatta
YB Shiptracker

Klik op een onderstaande foto voor de diashow