Vlaggetjesdag 2019

Vlaggetjesdag 2019

Vlak voor de officiële opening van Vlaggetjesdag 2019 brak het wolkendek open en waren er zonnestralen zichtbaar. Van alle Vlaggetjesdag 2019toespraken herkende we ons in die van onze burgemeester het meeste. Ze heeft namelijk gemerkt dat de zee bij de inwoners van Den Haag in hun DNA verweven is. Want als ze vraagt aan een Scheveninger, Hagenaar of Hagenees: “Waar woont u?” Krijgt ze altijd de straatnaam met de toevoeging hoeveel minuten dit vanaf de zee is. En precies die ligging aan de zee is wat Den Haag ook zo uniek maakt. En mede hierdoor geeft onze burgemeester nu zelf ook aan hoeveel minuten met tram 9 ze vanaf de zee woont.

Na het officiële deel werd er natuurlijk nieuwe haring gegeten. Wij maakte van de gelegenheid gebruik om de oude ambachten te fotograferen voordat er teveel bezoekers waren. Door het slechte weer eerder kwam het bezoekersaantal langzaam op gang. Maar uiteindelijk stroomde de tweede binnenhaven vol met enthousiaste bezoekers.

Onze hele vlaggetjesdag 2019 beleving werd anders, omdat we uitgenodigd werden om mee te varen op tallschip “De Minerva”. Deze voor de Scheveningse haven bekende driemaster ging buitengaats. Vlaggetjesdag 2019Om vervolgens voor de kust een tocht van een paar uur te maken. Een mooi uitzicht vanaf ze zee op de Pier en het Kurhaus onder het genot van een drankje, haring en heerlijke broodjes met vis.

Na terugkomst aan de wal besloten we te genieten van de rest van de activiteiten zonder camera. Anders wordt ieder jaar de fotoreportage hetzelfde. Kortom, we hebben genoten van Vlaggetjesdag 2019, met als hoogtepunt de tocht op tallship de Minerva.

Website Vlaggetjesdag Scheveningen
Website Tallship Minerva

Klik op een onderstaande foto voor de diashow