Sapore op de Turfmarkt!

160301_098_sapore_opening_turfmarkt_fotovaakWaar op dit moment het Wijnhavengebied / Spuikwartier in Den Haag nog volop in ontwikkeling is, werd afgelopen dinsdag 1 maart de tweede vestiging van Sapore Home Made Italian aan de Turfmarkt geopend door Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Sapore in de Molenstraat is al jaren een begrip in Den Haag. De klassieke, maar ook de moderne gerechten worden vers in eigen keuken volgens traditionele Italiaanse wijze bereid. Een klein stukje Italië in de Haagse binnenstad, voornamelijk bekend door de speciale panini’s, pasta’s en traiteurgerechten die af te halen zijn maar ook bezorgd worden. Ook de ondernemers van de binnenstad behoren tot de vaste gasten.

Dat burgemeester deze vestiging speciaal kwam openen had een aantal redenen. De trend is dat steeds meer ambtenaren de horeca verkiezen boven de bedrijfsrestaurants, maar ook omdat Sapore één van de nieuwe restaurants is aan het Wijnhavengebied / Spuikwartier, wat beloofd om een mooie Haagse plek met veel reuring te worden in de toekomst, aldus de burgemeester. Daarnaast is Sapore ook toegankelijk vanaf Atrium van het stadhuis. De opening vond plaats doordat Burgemeester van Aartsen de vijf bij twee meter grote foto van Galleria Vittorio Emanuelle in Milaan onthulde door het afdekdoek weg te trekken.

Daarna was het tijd om te proosten met Prosecco en gingen de heerlijke Italiaanse hapjes rond. Opvallend was ook dat er behalve het genieten van de plaats, de drankjes en de hapjes ook veel aan netwerken gedaan werd en dat er opvallend veel creatieve en culinaire personen bijeen gekomen waren voor deze opening. Ook leuk om een paar oude bekende weer eens terug te zien en informatie en contactgegevens uit te wisselen. De foto van vijf bij twee meter is eigenlijk een speciaal behang uit één stuk, verzorgd door Happy Copy. Het behang is afneembaar en speciaal geschikt voor onder andere de horeca.

www.sapore.nl

Wijnhavengebied op Wikipedia

Klik op een foto voor de diashow