Saturday Night Cruise augustus 2019

190803-047-saturday-night-cruise-den-haag-fotovaak

Afgelopen zaterdag waren we weer eens te gast bij een editie van de Saturday Night Cruise 2019. Dit gratis toegankelijke evenement met Amerikaanse auto’s wordt van april t/m september gehouden iedere eerste zaterdag van de maand op ‘De Werf’ in Den Haag. Honderden eigenaren van voornamelijk oldtimers verzamelen zich met hun bolide op dit Haagse industrieterrein. De Saturday Night Cruise is een bonte Saturday Night Cruise 2019verzameling van Oldsmobile’s, GMC’s, Mustang’s, Chevrolet’s, Corvette’s, Cadillac’s, Buick’s, Hummer’s, Jeep’s, Chrysler’s, Pontiac’s en  tevens waren er deze keer twee Studebaker’s te bewonderen. Dit is toch wel Hans zijn favoriete Amerikaanse auto, omdat zijn vader ooit werkte in een Studebaker garage.

Er waren opvallend veel meer bezoekers deze editie, zowel met als zonder stalen ros. Waarschijnlijk hadden de vakantietijd en het mooie weer hier mee te maken. Maar ook de organiserende autoclub Cruisebrothers heeft zijn promotie goed op orde. En inmiddels is het zeker onder de liefhebbers een waar fenomeen geworden. Mede hierdoor zijn er op de Saturday Night Cruise meer oldtimers te vinden dan in de straten van het Cubaanse Havana. Behalve deelnemers die zichtbaar uitkwamen voor hun herkomststad was er opvallend veel accent en dialect hoorbaar tijdens deze cruise. Maar ook kwamen we Italianen, Duitsers, Engelsen, Belgen en Oost-Europeanen tegen.

Saturday Night Cruise 2019Ook was er deze editie een echte American Carwash, schaars geklede dames sopte er lekker op los. Of hierdoor de bolide die ze onder handen namen ook echt veel schoner werd heb ik niet kunnen controleren. Maar ze hadden zeker veel bekijks. Natuurlijk was er ook weer een klein marktje met auto-onderdelen, T-shirts, modelauto’s, etc. De band speelde lekker, het bier vloeide rijkelijk en de broodjes hamburger en patatjes vonden gretig aftrek.

Links:
The Saturday Night Cruise
The Cruisebrothers

Foto’s eerdere edities: Mei 2015, Juni 2015, April 2016,

Klik op een onderstaande foto voor de diashow