Sint weer in Scheveningen

151114023_Sinterklaaskomt in scheveningen-2015

Sint weer in Scheveningen ieder jaar is het weer een groot spektakel, zo ook in 2015, het begint al bij de haven waar veel nerveuze kindertjes met hun ouders in spanning afwachten wat er gebeuren gaat als het schip de haven binnenvaart. En ja hoor het is zo ver de neus van boot is in de haven en de rest volgt onder luid applaus en zingen van de kinderen en de ouders doen even hard mee.

Nadat de Sint op het grote podium aan de haven zijn mijter goed vast had gezet vanwege de storm en een welkomst woord van Haagse burgemeester Jozias van Aartsen in ontvangst mocht nemen is het de beurt van de goede Sint om een iedereen welkom te heten met veel muziek en dans. Na een korte pauze start de mooie bonte optocht aan de Vissershavenweg door Scheveningen. De Keizerstraat was op en top gezelligheid met verkleden kinderen die het hoogste lied lieten horen, richting Den Haag nam de wind wat af en de drukte toe.

De Frederik Hendriklaan was een groot kinderfeest, zo ook in de straten rondom de Laan van Meerdervoort en de gezellige Reinkenstraat , maar vooral in de Weimarstraat was het feest. Het werd nog een beetje spannend  bij het Koningsplein waar de bocht nauw is voor de volg dubbeldeksbus, maar het lukte. De optocht deed ook het zeeheldenkwartier aan en reed ook door de Prinsestraat een van de leukste winkelstraten van Den Haag, waar in de zijstraatjes s’avonds veel livemuziek optredens zijn. Daarna op naar het centrum van Den Haag door de Grote Marktstraat  naar het eind feest op het podium van het Plein.

Bedankt! alle vrijwilligers sponsoren politie dansgroepen Zwartepieten en de Sint niet te vergeten zonder jullie was er geen sinterklaasfeest meer in Den Haag .Bedankt dat ik dat heb mogen fotograferen. Met al mijn vrienden was het een mooie intocht.

Klik op een onderstaande foto voor de diashow (scroll naar onder voor de foto’s van Martin)

Foto’s van Hans (Haven, route door Scheveningen en Den Haag)

Foto’s van Martin (Haven, Keizerstraat en Weimarstraat)