Sinterklaas Den Haag 2014

Weer of geen weer, de Sinterklaas Intocht Den Haag gaat gewoon door, want de Sint en zijn zwarte pieten laten alle kindertjes die hier al weer weken naar uit hebben gekeken niet in de kou staan! Tussen alle bijboten kwam ook de stoomboot aan in de 2e binnenhaven van Scheveningen, alle kades stonden vol met kinderen en de burgemeester en de Spaanse ambassadeur gaven Sinterklaas een warm welkom.Sinterklaas Den Haag 2014

Wij wachtte de start van de rijtoer af in de gezellige lunchroom Papan in de eerste binnenhaven. Heerlijke warme chocolademelk met kruidnotentaart, ja ze waren helemaal in Sinterklaas stemming. Al snel startte de rijtoer, wagen na wagen sloot aan, een bonte stoet van paardjes, ezels, pietenbands, danspieten, skatepieten, zwarte pieten op Segways, etc. De pieten deelden natuurlijk strooigoed en mandarijntjes uit, maar ook vlaggetjes, ballonnen en jutte zakjes. Vanaf hier heeft Hans de hele toer meegelopen om te fotograferen en Martin vertrok naar de binnenstad om daar de laatste etappe vast te leggen.

Foto’s Sinterklaas Den Haag 2014

Deel 1 Foto’s van de hele rijtoer. (Hans)
Deel 2 Foto’s in de haven van Scheveningen. (Martin)
Deel 3 Foto’s in de Haagse Binnenstad. (Martin)

Sinterklaas Den Haag 2014Het zal iedereen niet ontgaan zijn dat er een Zwarte Pieten discussie gaande is, maar Den Haag heeft zich wederom als internationale stad van Vrede en Veiligheid, van zijn beste kant laten zien! Geen problemen, maar een stad met meer dan 130.000 bezoekers van alle nationaliteiten langs de rijtoer van Sinterklaas, hier is duidelijk te zien dat juist een kinderfeest als Sinterklaas juist verbroederd. We zagen kinderen strooigoed met elkaar delen. Blije kinderen omdat hun Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten weer in Nederland zijn. Sinterklaas Den Haag 2014 de intocht en de rijtoer waren ondanks het weer een groot succes.

Officiële website van Sinterklaas in Den Haag

ARCHIEF: Foto’s van de intocht 2013