Rewire Festival Den Haag 2014 (2/2)

Rewire Festival Den Haag

Rewire Festival Den HaagWe mogen blij zijn met een evenement als het Rewire Festival Den Haag, een platvorm voor kunstzinnige uitingen met muziek en geluid, vaak op mooie en aparte locaties, maar altijd verrassend en veelzijdig. Vocaal, instrumentaal, akoestisch en digitaal, het Rewire festival Den Haag heeft het allemaal. In een overvolle zaal van het Prins27 theater (aka het Koorenhuis) mocht ik genieten van de adembenemende klanken van Will Samson en besloot ik daarna meteen een drankje te doen in de gezellige foyer. In een volle kleine zaal van het Paard van Troje was Fiium Shaark aan het optreden een mix van elektronische klanken in combinatie met diverse soorten van percussie. In de grote zaal trad Cabaret Contemporain op een groep van Franse geluidskunstenaars op drums, bas, gitaar en keyboard. Hier werden elementen uit klassieke muziek, pop en rock samengesmolten in een compilatie van minimal en techno. Buiten dat het showelement en de muziek echt fantastisch waren was het ook een perfect voorprogramma voor James Holden.

James Holden de schijnbaar moeilijk te boeken geluidsgenie uit Engeland, die eerder remixen maakte voor o.a Depêche Mode en Madonna is toch wel de hoofdact van Rewire Festival Den Haag 2014. James is een bescheiden Engelsman, maar een ware professor als het gaat om geluid en muziek, de perfectionist sluit zelf zijn ingewikkeld ogende apparatuur aan op het geluidssysteem van het Paard. Het is inmiddels zo druk dat ook de twee ringen van de grote zaal vol staan, het is lang geleden dat ik het zo druk heb gezien in het Paard van Troje. James zijn liveset is een streling voor het oor, met veel vernieuwende elementen. Wat een artiest, die ook vanaf de eerste klanken bijna iedereen aan het dansen krijgt. Wat een Ferran Adria is voor de culinaire wereld is James Holden toch wel voor de elektronische muziek.

Als ik nu enkele dagen later terugkijk op het Rewire Festival Den Haag 2014, dan denk ik WOW! Behalve de super acts, de top sfeer viel ons ook de gemoedelijkheid en het volwassen en zeer relaxte publiek op. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, wat je ook aan hebt, je bent hier voor de muziek. Wat heeft het Rewirefest een positieve groeispurt doorgemaakt, van een goede editie vorig jaar naar een zeer succesvolle in 2014. De lat ligt wel erg hoog voor volgend jaar, maar we zijn ervan overtuigd dat de organisatie, dat ook weer waar gaat maken. Zet 17 en 18 april 2015 maar alvast in je agenda.

Klik hier voor het verslag en foto’s van Hans Rewire Festival 2014 (1/2)

www.rewirefestival.nl 

Klik op een onderstaande foto voor de diashow