Sloop panden Binckhorst

15051133_herinrichting_binckhorst_rotterdamsebaanSloop panden Binckhorst

 

Sloop panden Binckhorst, om ruimte te maken voor de Rotterdamsebaan moet een aantal panden langs de Binckhorstlaan gesloopt worden. De eerste sloop is gestart half februari 2015.

In 2014 werden 2 kiosken en het tankstation aan de Binckhorstlaan al afgebroken. In 2015 volgt nog een aantal gebouwen aan de even kant van de Binckhorstlaan, tussen de Mercuriusweg en de Köhler autoverhuur.

Planning en uitvoering sloop

Het eerste pand dat wordt gesloopt, is het voormalig KPN-gebouw (Binckhorstlaan 180-188). De sloop start half februari 2015. Eerst wordt de bovenkant van het gebouw eraf gehaald. Daarna wordt de rest van het pand van links naar rechts weggehaald. Tot slot wordt de kelder van het gebouw gesloopt.

Ook de Auto-Palace (Binckhorstlaan 320) wordt weggehaald. Dit gebouw moet eerst aan de binnenkant worden losgemaakt van het pand ernaast (Bouwmaat). Vanaf mei 2015 kan het gebouw gesloopt worden.

Zowel het KPN-gebouw als de Auto-Palace zijn in juli helemaal gesloopt.

Hierna zijn de woningen aan de Vestaweg en de Binckhorstlaan aan de beurt. Er is nog geen exacte planning voor deze werkzaamheden. Bron Sloop panden Binckhorst   Klik op een fotootje voor de diashow 

rotterdamsebaan bron Wikipedia