Vissen en planten

15051108_karpers_in_sloot_oudebuizerdlaanVissen en planten houden van een natuurlijke omgeving.

Dat is er vaak niet meer in ons gebied. Daarom maken we in het water plekken waar planten en dieren goed kunnen groeien en leven. Een vispaaiplaats is zo’n plek. Het water is ondiep en warmt in het voorjaar snel op. Tussen de water- en oeverplanten kunnen vissen zich goed verstoppen en ongestoord opgroeien.

Slootkant

Veel slootkanten zijn steil. Het water is dan direct diep. Bij een natuurvriendelijke oever is de slootkant schuin. Of er ligt een terras onder water. Op die manier krijgen waterplanten zonlicht en kunnen ze wortels maken. Vissen gebruiken de planten voor voedsel en bescherming. Het heeft nog een voordeel. Door de schuine slootkant kunnen eenden en kikkers gemakkelijker uit het water. Bron Delfland.

Als natuur liefhebber en fotograaf viel mijn oog vanochtend op het gespartel en gespetter in de de sloot van de Haagse ,oude buizerdlaan  dit wekte mijn nieuwsgierigheid op en tot mijn verbazing zag ik vissen laag over het water heen gaan. Ik haalde mijn fototoestel voor de dag en ben aan de slag  gegaan voor wat foto’s van deze karpers te kunnen maken