Smokin Slim and The Bad Habits

IMG_3157Smokin Slim and The Bad Habits

Het was bluesfeest met het optreden van Smokin ‘Slim and Bad Habits  op 19 juni 2014  in de tofste muziek kelder van Den Haag Lokaal Vredebreuk waar de blues door de muzikanten aan elkaar wordt gesmolten of je terug in de jaren 50 bent. Al repareren ze hun instrumenten met tape, dat is aan het spel en de muziek niet te horen. Het begint al bij de muziektest dan is de lol al groot vooral als Tim Phaff een mondharmonica op de juiste toon soort uit aan het zoeken is dan is het pret in de kelder. De sfeer kwam er goed in, iedereen was er klaar voor en het optreden kon beginnen de spits werd afgebeten door Tim Phaff met zang, en de rest van de avond werd een groot bluesfeest waar ik in ieder geval van genoten heb. Alleen vond ik het jammer dat zanger gitarist Frenk van Meeteren er niet bij was.  Bron

Met zanger-gitarist Frenk van Meeteren en Smokin’ Slim & The Bad Habits

Smokin’ Slim & The Bad Habits is de band rond zanger en bluesharpspeler Tim Phaff. Opvallend aan deze band is het ontspannen en swingende jaren 50 geluid, een meeslepende authentieke sound in Chicago / R&B / Jumpblues. Smokin’Slim & the Bad Habits zijn: Tim Phaff: zang en mondharmonica, Patrick Laar: gitaar, Jan Capel: bas en Johan Frieso op drums, muzikanten bekend uit de Haagse en Rotterdamse blues scene.

Het enorme repertoire van Frenk van Meeteren bestaat uit ragtime, country, jive, calypso, cajun, country en folk, en swingende en rauwe blues; de oude hits van de jaren ’50 in de USA in een eenvoudige maar doeltreffende instrumentatie. Frenk speelde o.a. in de Crooks (tournees in Rusland en Hongarije in de jaren 80), in de folkgroep King’s Galliard (jaren 70-80, prijswinnaars Letterkenny Folk festival)).Daarnaast in de legendarische band de Gangbusters die o.a.veel speelden op de Boulevard of Broken Dreams (nu de Parade). En vergeet ook niet de Gehoorgangsters uit Rotterdam. Recent heeft Frenk onder eigen naam een CD uitgebracht: Stop, Look & Listen. Hierop is hij te horen in trio-bezetting met één duidelijk constante factor: zijn onontkoombare bluesy stemgeluid en zijn ritmische en virtuoze spel op gitaar en bluesharp. Letterlijk: Stop, Kijk en Luister!”  

 Klik op een fotootje voor de diashow