Swan Market Den Haag

Swan Market Den HaagDe Swan Market is een grote markt die in de winter van 2010 begonnen in leegstaande winkelpanden in de Zaagmolenstraat in Rotterdam. De volgende edities hebben plaatsgevonden op het evenementendeck van Garage C (voormalig Rotabs Style Center). In de zomer van 2012 was het Museumpark het decor van de eerste Festival-editie.

In 2013 is er een afgeleid concept: Pop-Up Market buiten Rotterdam van start gegaan, namelijk in Dordrecht. In 2014 is de Swan Market uitgebreid naar Antwerpen, Den Haag en Utrecht.

Afgelopen Zondag 8 Juni was dan ook Den Haag voor het eerst aan de beurt. Toen wij aankwamen in het centrum van Den Haag was het al gezellig druk met enthousiaste bezoekers en zagen wij een behoorlijk aantal kramen rondom de Grote Kerk. Er was naast het Oude Stadhuis een gezellige hoek gecreeërd met speciale versnaperingen van een bananen loempia tot vers houtoven gebakken brood. Maar ook een gevuld broodje met uienstoof of kalfswang, lekkere poffertjes en natuurlijk niet te vergeten de Tosti Mannen met o.a. heerlijke tosti’s van ciabatta’s belegd met pesto, parmaham en kaas.

Maar ondanks dat wij zelf erg geïnteresseerd zijn in eten, hebben wij ons ook prima vermaakt bij de andere kramen, vooral voor de vrouwen/dames onder ons waren er verschillende kramen met leuke sieraden, kleding,  zelfs met laser gesneden teksten om aan een kettinkje te dragen. Ook was het Beste Idee van Nederland aanwezig met een handige opblaasbare zitzak. Voor de gezonde snoepers was er een grote kraam met verschillende soorten gedroogd fruit en groentenchips en biologische sapjes. Kramen met kaas, olijfolie, zelfgemaakte jam en Pools porselein. Niet te vergeten alle kramen met vintage woonaccesoires, Glas-in-Lood, etc. Al met al is Swan Market een zeer gevarieërde markt met een hele leuke sfeer.

Website Swan Market

klik op een onderstaande foto voor de diashow