40e City-Pier-City

40e City-Pier-City 2014De 40e City-Pier-City gaat de boeken in als één van de warmste ooit! Dit in groot contrast met de City-Pier-City 2013 die bekend staat als de koudste ooit. Waar vorig jaar nog extra waarschuwingen werden gegeven in verband met onderkoeling en sneeuwkans, waarschuwde de organisatie dit jaar voor de hoge temperaturen en de kans op teveel vochtverlies.

Oprichter en ambassadeur Hans Simonis van fotovaak.nl, liep deze keer voor de 33e keer mee. De halve marathon wel te verstaan, iets minder snel door het herstel van een blessure en de warmte, maar hij heeft hem wel weer uitgelopen dit jaar. De City-Pier-City leeft in Den Haag, maar ook ver daarbuiten. Lopers van over heel de wereld doen mee. Daarnaast lijkt wel of het ieder jaar meer enthousiaste toeschouwers langs het parcours staan. Maar het feit dat het de 40e editie van de City-Pier-City was in combinatie met het mooie weer en het Nederlandse kampioenschap speelde natuurlijk ook mee.

Fotovaak.nl fotograaf (en zoon van Hans) Martin Simonis fotografeerde in de iets te felle lentezon weer veel atleten van de 21 KM Halve Marathon op de Loosduinseweg (vlak na 5 km punt), de Segbroeklaan (vlak na 10 km punt) en op de Raamweg (vlak na 20 km punt) Conclusie: het was weer een goed georganiseerd evenement op een mooie, warme lentedag. Met veel sportieve personen, enthousiaste vrijwilligers en heel veel motiverende supporters langs het parcours.

Klik op een onderstaande foto voor de diashow