Haags Notuh Festival

 Haags Notuh Festival

Aanstaande zondag 9 juni vindt er een kleurrijk muziekfestival plaats in Den Haag: Ut Haags Notuh Festival, met een doorlopend programma op negen podia rondom en in de Grote Kerk, in het Nutshuis en een streetparade door de Haagse binnenstad.

De kapel van de Grote Kerk, waar momenteel de Huygens Tentoonstelling plaatsvindt, is één van de vele podia van deze 7e editie van het drukbezochte Ut Haags Notuh Festival. Als rode draad voor het festival hebben alle deelnemende muziekgezelschappen een compositie van Huygens geselecteerd en gearrangeerd in verschillende muziekstijlen.

Meer informatie: 
Ut Haags Notûh Festival is het jaarlijks terugkerende, puur Haagse muziekevenement in de binnenstad. Het festival biedt een podium aan de Haagse amateur-muziek: van grote verenigingen met een marchingband, showorkest en kindergroep tot kleine ensembles met luistermuziek en alles wat daar tussen te vinden is. Het publiek luistert naar klassiek repertoire of swingende wereldmuziek, naar dreunend slagwerk of nostalgische instrumenten zoals de mandoline. De musici zijn allen Hagenaars, die in hun vrije tijd veel plezier beleven aan het samen musiceren en die met minstens evenveel plezier voor u optreden.

De zon was er bij maar er stond een harde bries rond de Grote Kerk van Den Haag.

Rond Twaalf uur ging het Notûh Festival van start zoals ieder jaar was de presentatie weer in handen van Gregor Bak die je wel ambassadeur van dit Haagse amateur muziek Festival kan noemen met gevoel legde hij van ieder orkestje het wel en wee uit na dit gedaan te hebben klonk er overal muziek rond de Grote Kerk van Den Haag van wel 50 orkestjes, ik stond te wachten  om wat foto’s  van de The Hague Highland Pipe Band te maken, maar moest hard lopen om die bij te houden ik heb toch een impressie van dit Festival gemaakt.

Bron: The Hague Festivals