Ingelijst op Parkpop 2015 – deel 1

Geoffrey op Parkpop

150628_443_parkpop_denhaag_fotovaak.JPGParkpop 2015, alweer de 35e editie van Parkpop Den Haag! Een evenement van kwaliteit, maar ook een Haagse traditie waar we zeker trots op mogen zijn. Het maakt niet uit of je jong bent of juist oud, of je zelf kan lopen of hulp hierbij nodig hebt. Het maakt ook niet uit of je hier gekomen bent met de Westenwind of ergens anders vertrokken bent met de Noorderzon. Parkpop staat voor genieten, maar ook zeker voor vrijheid! Een mooiere boodschap kunnen we met z’n allen toch niet verspreiden vanuit Den Haag, de stad van de Vrede en Veiligheid?

Het doel van fotovaak.nl was dit jaar weer om zoveel mogelijk verschillende mensen op de foto te zetten en te laten zien dat Parkpop van en voor iedereen is. De zon maakte dat soms nog wat lastig, maar ik denk toch dat we een compleet beeld kunnen geven van de voornamelijk blije, vrolijke, relaxte, aardige en spontane bezoekers. Leuk ook om te horen dat een groot aantal van jullie ons al verwachtte en ook dit jaar traditiegetrouw weer graag op de foto gingen met de lijst.

De organisatie verraste menigeen met de toevoeging van Frans Bauer aan de lineup, het verraste Frans zelf ook zei hij in zijn intro. Echter stond het veld overvol tijdens zijn optreden en ging het helemaal los bij zijn versie van O, O, Den Haag. De populaire band: Chef’s Special zette ook een mooie show neer, jammer dat dit optreden voor een deel toch wel de hoofdact Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD) overlapte. Deze nog steeds energieke band die voor veel Parkpopbezoekers jeugdsentiment naar boven bracht, trad 30 jaar geleden ook al op Parkpop op. Met een heerlijke stortvloed aan elektronische popklassiekers als Enola gay, Locomotion, Maid of Orleans (Jeanne of Arc), Forever live and die, Talking loud and clear, Tesla girls werd de 35e editie van Parkpop afgesloten.

Deel 2 (Hans Simonis) ook binnenkort online!

Klik op een onderstaande foto voor de diashow!