M & M TIP

Nieuw in Den Haag: Daddy Donut x Churros Cartel

Update: 15 mei 2020 Helaas heeft Daddy Donut x Churros Cartel ondanks de inspanningen van Tim de Covid crisis niet overleefd. Dus geen heerlijke donuts en Churros meer in de Papestraat. Tim werkt inmiddels bij Aloha Surfrestaurant op het strand van Scheveningen (aan de smalle boulevard, bij de haven). Dus als je zijn creaties mist, reserveer hier dan eens voor een lunch of diner.

Het was het openingsweekend van Daddy Donut x Churros Cartel ofwel dd-x-cc in de Haagse Papestraat 10. Daddy Donut x Churros CartelDe huidige eigenaar Tim nam 4 maanden geleden de bestaande donutswinkel over. Om hier na een make-over zijn eigen concept vorm te kunnen geven. Behalve de grote gerezen donuts waar de zaak om bekend stond. Worden er nu ook vegandonuts, freakshakes, churrosloops (ringen van Churros) en mini cakedonuts verkocht.

Deze laatste ken je misschien van de Daddy Donut roze caravan, waarmee Tim de afgelopen jaren mee op markten en foodtruckfestivals stond. Maar in een Haagse winkel werden ze nog niet verkocht. Gek eigenlijk, want dit zijn de leuke kleine kleurijke donuts. Die ook erg geschikt zijn voor catering, feestjes en buffetten. Maar Daddy Donut x Churros Cartel verzorgt ook catering met de creatief versierde ‘grote’ donuts verzorgd. Er is überhaupt aan creativiteit geen gebrek. Door de ervaring van Tim in de keuken van een bekend restaurant, durft hij gewaagde smaakcombinaties aan.

Daddy Donut x Churros CartelMaar ook voor de voorzichtigere foodies onder ons is er bij Daddy Donut x Churros Cartel voldoende keuze. Wie toch los wil gaan kan een freakshake (een milkshake met o.a een donut als topping) bestellen. Voor in de toekomst staan er meerdere noviteiten op de agenda. Het Spaanse koffiemerk waarvoor gekozen is, is weer een goede combinatie met de van oorsprong van het Iberische schiereiland afkomstige churros. Helemaal in de lijn van het assortiment is het nieuwe logo. Zo is er een rijkversierde variant met veel kleur en een eenvoudige versie. Beide helemaal symmetrisch, maar toch met een twist, een weerspiegeling van het hele concept.

Website

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Het derde jaar Foodtruckfestival Trek, toch weer anders…

Dit jaar maakte we een ander soort entree bij Foodtruckfestival Trek, want Hans en ik kwamen aan per boot. En 160908_3768_trek_westbroekpark_fotovaaknee, niet met een in dit geval toepasselijke ‘Trekschuit’, maar met één van de boten van de Willemsvaart.nl. Onderweg naar het evenement bood kapitein Chris ons een lift aan. We voeren onder diverse bruggen door, langs Madurodam naar het Westbroekpark, om zo vlak voor de ingang afgezet te worden. Niet er veel mensen iets van gemerkt hebben, maar wij hadden een leuk vaartochtje op deze warme nazomeravond met een zeer sympathieke kapitein.

Aangekomen op Foodtruckfestival ‘Trek’ viel ons meteen de andere indeling op. Waar het voorheen een groot veld was met foodtrucks in een kringetje, stonden nu de trucks in groepjes opgesteld. Zeker een positieve verandering, omdat het geheel wat knusser wordt hierdoor. Ook de betere verdeling van de livemuziek en dj’s kwamen zeker de sfeer ten goede. Daarnaast leek er meer variatie in het aanbod van de rollende keukens. Natuurlijk waren er veel oude bekenden van Foodtruckfestival Trek zoals I Love SuriFood, 160908_3846_trek_westbroekpark_fotovaakpoffertjes en barbershop. Maar ook nieuwkomers als Braza, Hangop en de Ducktruck.


Wij waren natuurlijk voornamelijk benieuwd naar hoe de nieuwe borden op en bij de I love SuriFood zouden staan. Hier heb ik namelijk enkele weken werk aan gehad en wilde graag met eigen ogen zien hoe ze stonden op het festival. Onder het genot van een ‘slurp’wijn genoot ik ook van een bara met Javaanse kip. Als dessert werd het nog moeilijk crêpes, wafels, poffertjes, churros, ijs of hangop, het aanbod is groot deze editie. 
Conclusie: Wij zijn nogal snel van het feit als je één foodtruckfestival gezien hebt, dan heb je ze allemaal 160908_4155_trek_westbroekpark_fotovaakgezien. Echter wordt het tijd om deze gedachte bij te stellen, zeker na het bezoeken van de Haagse editie van Foodtruckfestival Trek. De eerste twee Haagse edities leken wel een beetje op elkaar, maar dit jaar is het weer totaal anders. Wat ons betreft is Trek een synoniem voor sfeervol genieten. Daarnaast merk je dat er een strakke organisatie achter zit, niet alleen de foodtrucks, maar ook alles eromheen loopt op rolletjes. Foodtruckfestival ‘Trek’  is nog vandaag 9, morgen 10 t/m zondag 11 september te bezoeken in het Westbroekpark en wat ons betreft een aanrader voor een vrijdagavond borrel, weekend gezinsuitje of avondje met vrienden.
Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island 2016

Gisteren bezochten we de Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island 2016. De Rotterdamse Oogstmarkt is een 160702_040_oogstmarkt_noordplein_rottepicnic_rotterdam_fotovaakleuke versmarkt, die iedere eerste zaterdag van de maand gehouden wordt op het Noordplein. We genoten van het aanbod van mooie producten zoals kazen, sappen, fruit, biologische groenten, wijnen, etc. Vooral het aanbod van producten die we nog niet eerder waren tegengekomen op een dergelijke markt zoals caramels met smaakjes en Frangoli (Italiaanse aarbeien likeur) trokken onze aandacht. In ieder geval een mooie plek om wat inkopen te doen voor de naastgelegen Rotte Picnic Island 2016.

Het Rotte Picnic Island wordt jaarlijks gehouden op een ‘pop-up eiland’ in de Rotte. Je kunt er een bootje huren en ook is er de mogelijkheid voor privebootjes om aan te leggen. Het drijvende eiland bevat een bar en is aangekleed met 160702_117_oogstmarkt_noordplein_rottepicnic_rotterdam_fotovaakpalmbomen, grasmatten en zitzakken. Gezien de promotie hadden we het geheel bij de Zaagmolenkade een stuk groter verwacht, maar nu was het best knus. Neergestreken op een zitzak genoten we in een heerlijk zonnetje van een fles wijn en de op de markt ingekochte lekkernijen. Na een geïmproviseerde opera, ging gelukkig de zonnige muziek weer aan. Dansende personen, aanleggende boten, kinderen met een schepnet aan de slag, kortom er was voldoende te zien. De Rotterdamse Oogstmarkt en Picnic Island is een leuke combinatie.

Dit deel van Rotterdam kennen we eigenlijk helemaal niet, maar we vonden diverse redenen om vaker terug te keren. Behalve de Oogstmarkt op het Noordplein zitten er op de Zaagmolenkade Olala Chocola een chocolade atelier waar o.a. bonbonworkshops gegeven worden. En ook de kookwinkel Kookpunt, wat door etalages voor ons als foodies een walhalla leek, maar helaas al gesloten was.

Rotterdamse Oogstmarkt
Picnic Island
Caramelz
Olala Chocola

Kookpunt

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Wijn en Speciaal Bierfestival Dorst 2016

De eerste editie van het nieuwe Wijn en Speciaal Bierfestival Dorst had afgelopen weekend zijn Wijn en Speciaal Bierfestival Dorstaftrap  in het Haagse Westbroekpark. Dit festival van de makers van foodtruckfestival Trek is een verrassende nieuwkomer in festivalland. Mallory en ik spraken er af met onze goede vriendin Karin en haar dochter Roos-Marijn om met z’n vieren het festival terrein te verkennen en te genieten van de aangeboden dranken en gerechten. Een dergelijk festival is geschikt voor kinderen, omdat er ook water met vruchten en frisdranken werden aangeboden.

Ook was de geweldige #nospang Fernandes foodtruck van I Love SuriFood weer van de partij. Ondanks dat hun eten echt geweldig is besloten deze keer geen gevulde Bara of Rotirol te eten.  Roos had trek in een Old Scuola Pizza Margaretha uit de houtoven en de dames hun oog viel op de leuke truck van Say Cheeseburger waar Mallory en Karin besloten te gaan voor een Wijn en Speciaal Bierfestival Dorstkaasburger. Zelf had ik deze keer meer trek in een stevige mannenmaaltijd en mijn keuze viel op de stickyribs van Burgers en Ribs. Met z’n vieren hebben we heerlijk gegeten, onder het genot van een Duitse witte wijn en frisdrank. Als dessert kozen Mallory en Roos voor churros met de ene witte en de ander pure chocola. Een mooie afsluiter van deze avond op het geweldige Wijn en Speciaal Bierfestival Dorst.

Ergens vergelijk ik het toch wel een beetje foodtruckfestival, alleen door de afwisseling van eten en drinken gaf deze opzet een hele ontspaWijn en Speciaal Bierfestival Dorstnnen sfeer. Ook het nieuwe betaalsysteem met een opwaardeerpas versnelde zeker de behandeltijd aan de bar of bij de foodtrucks. En waar je drankmuntjes nooit kan
teruggeven kan je het eventuele resttegoed van de kaart gewoon teruggestort krijgen op je rekening. Wat een mooie 2016 oplossing. Er komen nog 2 edities aan in augustus in ‘s-Hertogenbosch en in September in Utrecht
. Wat ons betreft is Wijn en Speciaal Bierfestival Dorst een aanrader!

http://www.festival-dorst.nl/

KLIK OP EEN ONDERSTAANDE FOTO VOOR DE DIASHOW

Mama’s Market 2016

160508_193_mamas_market_mamakelly_denhaagOp de tweede zondag in mei is het traditiegetrouw Moederdag, wat ook al een traditie begint te worden is Mama’s Market. Mama’s Market 2016 vond wederom plaats naast het bekende restaurant ‘Mama Kelly’ op de ‘Binckhorst’. Het blijft een unieke locatie met als decor het oud industrieel van de Caballerofabriek en het grote terras deels naast de jachthaven van de ‘Binckhorst’.

Op de markt was naast activiteiten voor kinderen zoals een springkussen en een graffitischilderij maken een breed assortiment aan lifestyle, decoratie, tassen, kleding, sieraden en gadgets te vinden. Veelal in Ibiza-, hippie- of Pocohontasstijl. Daarnaast was er gratis limo voor de kinderen en een breed aanbod aan drankjes voor volwassenen in de buitenbar. Ook was de foodtruck van ‘Indian Roast’ aanwezig voor een broodje ‘pulled chicken’.160508_018_mamas_market_mamakelly_denhaag

Gezien de felle zon en de temperatuur van boven de 25° C, besloten we al snel verkoeling te zoeken op het mooie terras aan het water. 160508_259_mamas_market_mamakelly_denhaagTussen de familie’s die met hun moeder en/of oma aan de high tea zaten, genoten we van een lunch onder het genot van een Cava. Mallory koos de oude kaas kroketten en ik ging deze keer voor garnalenkroketten. De zelfgemaakte kroketten met brood van Menno, smaakte ons goed. Af en toe een zuchtje wind over het water, het lekkere eten en het fantastische weer deden ons genieten van deze dag. Wat ons wel opviel dat het minder druk was dan vorig jaar, maar dit jaar waren we eerder, viel moederdag precies in de meivakantie en was de temperatuur aanzienlijk hoger. Echter hadden we Mama’s Market 2016 niet willen missen.

www.mamakelly.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Eeterij op wielen Ahoy

Eeterij op Wielen Ahoy

Eeterij op wielen AhoyNa al heel wat Foodtruck evenementen bezocht te hebben was Eeterij op Wielen Ahoy ons eerste echte grote indoorfestival. Eigenlijk zijn we nooit voorstanders van entreegeld voor een foodtruck evenement, maar bij Eeterij op Wielen Ahoy lag dat anders, het entreegeld was de aankoop van een glas, wat de hele dag bruikbaar was en bij een nieuw drankje netjes werd geruild voor een schone versie. Een leuke plek om weer oude bekende foodtruckers tegen te komen en nieuwe gerechten te proberen. We starten de dag met een glas Cava en een heerlijke oester en eindelijk besloten we de cassavefrieten van ‘Pass the Peas’ die we ongeveer elk festival zijn tegengekomen eens te proeven. Die blijken heerlijk met banananketchup (zonder tomaat) of chutney van uitjes en masala. Ook genoten we van de overheerlijke mosselen, scheermesjes, Parmaham, old school pizza, Belgische wafels, Turkse Baklava en dronken er Scroppino en Slurpwijn bij. Wat ons opviel was de ‘nieuwe’ truck van mosselbar.nl en de Surinaamse foodtruck van ‘I Love Surifood’ die helemaal in de kleuren van Fernandez frisdrank is met een vintage look. Door afwerking met organische elementen als hout, bamboe en palmbomen is er een mooi geheel van gemaakt.

De ontdekkingsreis gaat verder langs de 75 foodtrucks, waar voor ieder wat wils bij moet zijn. Onder andere oesters, mosselen, scheermesjes, kreeft, Flammkuchen, Surinaams, Noodles, BBQ, krokodil- en kangaroeburgers, pizza, poffertjes, wafels, sushi, baklava, gedroogde worst en ham, pannenkoek, worstenbroodjes, pulled pork, raclette, saté, cocosballen, Vietnamees, donuts, cocktails, Indiaas, hotdogs, rotirollen, nasi, bami, vegetarisch, etc. En schappelijke prijzen, een vleeswarenplank of oesters kwam ongeveer overeen met een voorgerecht is een middenklasse restaurant, daarentegen was de prijs van een halve kreeft, een Fruits de Mar of compleet wokgerecht weer een stuk lager dan in de gevestigde horeca. En er werden mooie porties bij de meeste foodtrucks gegeven gelet op de prijs-kwaliteitsverhouding.

De schemering in deze hal van het Rotterdamse evenementencomplex in combinatie met de gekleurde lampjes en de foodtrucks gaven meteen veel sfeer. En een heel groot pluspunt in vergelijking met andere (outdoor) festivals: veel zitplaatsen!!! Niet alleen de bekende biertafels en -banken, maar ook 2 en 4 persoonstafeltjes. Daarnaast liep er voldoende personeel met herkenbare geborduurde poloshirts om alles in goede banen te leiden en tussendoor de tafels af te ruimen en af te nemen. Verder waren er twee podia, barbershop, een bierhoek, eigen (plastic) glazen, een sminckhoekje, schone toiletten, een viplounge voor genodigden en een echte rollerdisco. Ook kon je een karikatuur van jezelf laten schetsen, een behoorlijk compleet festival dus.

Onze conclusie: Eeterij op Wielen Ahoy was een succes en krijgt zeker de M & M tip voor de organisatie, de sfeer en de aangeboden gerechten. De volgende (outdoor)editie van Eeterij op Wielen is in Breda op 15, 16 en 17 april 2016 locatie: Schoolakkerplein / Ginneken en dus zeker een aanrader. Hou de officiële website en facebook in de gaten voor de volgende evenementen.

eeterijopwielen.nl
mosselbar.nl
www.ilovesurifood.nl

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Sapore op de Turfmarkt!

160301_098_sapore_opening_turfmarkt_fotovaakWaar op dit moment het Wijnhavengebied / Spuikwartier in Den Haag nog volop in ontwikkeling is, werd afgelopen dinsdag 1 maart de tweede vestiging van Sapore Home Made Italian aan de Turfmarkt geopend door Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Sapore in de Molenstraat is al jaren een begrip in Den Haag. De klassieke, maar ook de moderne gerechten worden vers in eigen keuken volgens traditionele Italiaanse wijze bereid. Een klein stukje Italië in de Haagse binnenstad, voornamelijk bekend door de speciale panini’s, pasta’s en traiteurgerechten die af te halen zijn maar ook bezorgd worden. Ook de ondernemers van de binnenstad behoren tot de vaste gasten.

Dat burgemeester deze vestiging speciaal kwam openen had een aantal redenen. De trend is dat steeds meer ambtenaren de horeca verkiezen boven de bedrijfsrestaurants, maar ook omdat Sapore één van de nieuwe restaurants is aan het Wijnhavengebied / Spuikwartier, wat beloofd om een mooie Haagse plek met veel reuring te worden in de toekomst, aldus de burgemeester. Daarnaast is Sapore ook toegankelijk vanaf Atrium van het stadhuis. De opening vond plaats doordat Burgemeester van Aartsen de vijf bij twee meter grote foto van Galleria Vittorio Emanuelle in Milaan onthulde door het afdekdoek weg te trekken.

Daarna was het tijd om te proosten met Prosecco en gingen de heerlijke Italiaanse hapjes rond. Opvallend was ook dat er behalve het genieten van de plaats, de drankjes en de hapjes ook veel aan netwerken gedaan werd en dat er opvallend veel creatieve en culinaire personen bijeen gekomen waren voor deze opening. Ook leuk om een paar oude bekende weer eens terug te zien en informatie en contactgegevens uit te wisselen. De foto van vijf bij twee meter is eigenlijk een speciaal behang uit één stuk, verzorgd door Happy Copy. Het behang is afneembaar en speciaal geschikt voor onder andere de horeca.

www.sapore.nl

Wijnhavengebied op Wikipedia

Klik op een foto voor de diashow

Eerste Reizende Sterren Foodtruckfestival

160131_013_reizende_sterren_foodtruckfestival_pier_martinAfgelopen weekend was het eerste Reizende Sterren Foodtruckfestival op de Pier. Food, Art en Music stonden drie dagen centraal, daarnaast werden ook kleding en sieraden verkocht, waren er lezingen en knutselhoekjes voor kinderen. Wat een leuke en vooral lekkere manier om de eerste maand van het nieuwe jaar af te sluiten. De ca. 15 deelnemende foodtrucks stonden opgesteld in de benedengalerij, als aanvulling op de Foodboulevard, die sinds de heropening permanent op de Pier gevestigd zijn.

 

Hierdoor was er een flink aanbod in keukens en gerechten, o.a. Sushi, cocosballen, Chili con Barbecue, mosselen, tapas, Peruaans, Surinaams, Speltwraps. Wij genoten van de salade met avocado en pompoen van Sla Gerei, een Speltwrap met kip van Wrap & Rolling, een belegde Bara van I Love Surifood en van de sushi van Pacha Mama. Reizende sterren is een initiatief van auteur en foodtruck ondernemer Monica Abdoel, die in haar gelijknamige boek Reizende sterren (tip) op een leuke manier de foodtrucktrend in Nederland beschrijft. Daarnaast is het ook een kookboek, met specifieke recepten van de foodtrucks, het boek is naast de boekhandels ook te koop op de Pier in de Shack, welke door Monica gehost wordt.
Voor een eerste keer, was het strak georganiseerd, duidelijk heeft de organisatie haar ervaring van deelname bij andere evenementen gebruikt om hier een mooi festival neer te zetten. Tijdens onze aanwezigheid kende het festival drukke momenten, maar ook wat rustigere die wel de foodtrucks mooi de gelegenheid gaven weer even ‘op te laden’. Conclusie: Het was zeker de moeite waard, wij hebben meerdere dagen genoten van het Reizende Sterren Foodtruck Festival en hopen op een herhaling.

 

 

 

Sapori del Sud

Sapori del Sud, intense Italiaanse smaken

Sapori del SudOp weg naar de binnenstad, liepen we langs Sapori del Sud, een voor ons nieuwe winkel met Italiaanse Delicatessen op het Haagse Westeinde 47. Door de geur van Parmaham en vers brood, besloten we binnen te kijken. We kregen meteen heel enthousiast uitleg bij de kazen en vleeswaren in de koelvitrine.

Door de prettige ontvangst van de (Italiaanse) medewerker(s) van Sapori del Sud en de werkelijk heerlijk uitziende producten, besloten we hier een broodje te eten. Mijn partner bestelde een broodje met Panchetta, Caciokaas en wilde Italiaanse broccoli en ik koos de Parmaham, Basilicum en buffalo Mozzarella. Deze werden zorgvuldig gemaakt en ook was te zien hoeveel liefde deze man voor zijn vak had. Het is bijna overbodig hier te melden, dat beide broodjes ook geweldig van smaak waren.

Na deze lunch raakte we in gesprek en kregen we te horen dat Sapori del Sud al jaren een zelf importerende groothandel is voor de Nederlandse horeca op het gebied van verse producten uit het zuiden van Italië. Maar dat ze sinds afgelopen april een eigen zaak begonnen zijn voor lunch, diner, feesten, catering en partijen. Maar ook voor losse verkoop van o.a. vleeswaren, kazen, glutenvrije pasta, taart en koekjes.

Conclusie: Sapori del Sud krijgt een dikke M & M stempel, dus is echt een aanrader, zeker als je met trek even de binnenstad wil ontvluchten en het er voor over hebt om vanaf de Grote Kerk 5 minuten richting het Westeinde ziekenhuis te willen lopen.

Facebook Pagina

Klik op een onderstaande foto voor de diashow

Foodtruckfestival Trek

Foodtruckfestival Trek 2015

Foodtruckfestival TrekNa het hele jaar door het land gezworven te hebben doet het gratis toegankelijke Foodtruckfestival Trek dit weekend voor het tweede jaar Den Haag aan. Een dertigtal foodtrucks zijn neergestreken in het Haagse Westbroekpark. Met een zeer gevarieerd aanbod van rollende keukens is er voor ieder wat wils. Van de heerlijke Bami van I Love Surifood, de Flammkuchen van Barbarossa (ja, die beachclub op het Zwarte Pad) of een lekker vegetarisch gerecht van Vleesch noch Visch. Alles is mogelijk, ook kom je dit jaar voor de zoete trek, aan je trekken op Foodtruckfestival Trek. Van een suikerbrood wentelteefje tot Spaanse churros, alles vers en voor je ogen bereid. Geniet ervan op je eigen kleedje in het gras of op één van de vele terrasjes van de rollende keukens en de foodnomaden, die in hun kokende karren de sterren van de hemel staan te koken, bakken, grillen, roosteren, braden, etc.  

 

Op de eerste dag van het vierdaagse Foodtruckfestival Trek en ondanks zoveel culinair om me heen, liet ik me toch (weer) verleiden door de heerlijke authentieke geuren en smaken van I Love Surifood. Deze kok weet zo goed zijn roots in een mooi gepresenteerd bakje te serveren, letterlijk en figuurlijk mijn petje af. De uitstraling van Suriname in de vijftiger jaren komen in presentatie en smaak erg goed tot uiting, niet zo gek want deze man, stond als kind al in de keuken naast zijn vader te kijken hoe deze stond te koken. En nu staan zijn zoons weer naast hun vader, de oude smaken van opa, met de nieuwe kennis en techniek van pappa. Hoe speciaal is dat?

 

Conclusie er zijn oude en vertrouwde elementen bij Foodtruckfestival Trek vergeleken met vorig jaar, echter zijn er ook veel nieuwe trucks met veel meer variatie en is er nog meer aandacht voor muziek. Een podium voor artiesten, een deejay en ook een openlucht theater voor o.a. poëzie. Ik ben van mening dat Foodtruckfestival Trekk positief gegroeid is. En of je nu een foodie bent of niet, het verdiend zeker de tip om dit weekend heen te gaan.
Website TREK: www.festival-trek.nl
Klik op een onderstaande foto voor de diashow